Rețeta secretă a ciorbei de perișoare din 1938. Ce adăugau bunicii noștri ca să nu se strice repede și să îi dea o aromă deosebită
În inima tradițiilor culinare românești, ciorba de perișoare se numără printre preparatele care evocă amintiri pline de căldură și savoare, fiind adesea asociată cu mesele de familie și vremuri de neuitat. Însă, rețeta secretă din 1938, transmisă din generație în generație, dezvăluie nu doar tehnica de preparare a acestui deliciu, ci și ingredientele speciale care făceau din ciorba de perișoare un adevărat festival de arome.
Bunicii noștri, cu iscusința lor în ale gastronomiei, știau cum să îmbine tradiția cu inovația, adăugând elemente surprinzătoare pentru a asigura nu doar gustul, ci și prospețimea preparatului. Descoperirea acestor secrete va aduce o notă de nostalgie și curiozitate, invitându-ne să redescoperim comorile din cămara bunicii.
Volumul „Bucătărie românescă", scris de Lucreția Opreanu în anul 1938, este o adevărată comoară culinară, care ne invită să redescoperim preparate tradiționale ce au fost uitate în tumultul modernității. Una dintre rețetele sale delicioase, ce a rezistat testului timpului, este un exemplu perfect al bogăției și diversității gastronomice a României, punând în valoare ingrediente locale și tehnici de gătit transmise din generație în generație. Din păcate, puțini români își mai amintesc astăzi de această rețetă, ea fiind eclipsată de ritmurile rapide ale vieții contemporane. Otrava din farfurie. Ciorba de burtă conține până la 14 aditivi. Atenționare Info Cons, în urma unui studiuCe ingrediente avem nevoieÎn primul rând, trebuie să începem prin a avea la îndemână câteva bucăți de oase de porc, sau de vită. Apoi, ne mai trebuie și zeamă de varză, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o țelină, 250 de grame de carne de porc (sau de vită), cât și două lingurițe de orez.De asemenea, vom mai avea nevoie și de un ou, o ceapă, sare, piper, iar nu în ultimul rând, puțin pătrunjel și mărar. Odată ce avem aceste ingrediente, putem începe să gătim!
Cum să pregătim delicioasa ciorbă de perișoarePrimul pas pentru a pregăti această rețetă din 1938 este să fierbem oasele într-un litru de apă. Acestea trebuie să rămână pe foc până când apa scade cam la jumătate. Apoi, vom strecura supa obținută, adăugăm câtă zeamă de varză dorim și punem totul din nou la fiert.
Apoi, tăiem morcovul rondele și îl adăugăm în ciorbă, la fel și rădăcina de pătrunjel. Țelina trebuie tăiată fie felii subțiri, fie dată pe răzătoare, înainte de a fi pusă.
Apoi, vom amesteca carnea cu cele două lingurițe de orez, cu oul, cu puțin pătrunjel verde tocat și cu ceapă dată pe răzătoare. În plus, vom mai adăuga și sare și piper, iar apoi formăm perișoarele și le punem în ciorbă.La final, după ce totul s-a făcut, mai putem adăuga în ciorbă puțin pătrunjel și mărar, tocate mărunt. Iar, la final, vom avea o mâncare delicioasă, la fel ca în anul 1938.
Ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de varză. Este perfectă după mesele copioase de Sărbători
de pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu