Ingredientul din bucătărie care scade pofta de mâncare. Trebuie să-l pui în salate sau ciorbe

Oțetul de mere este un tip de oțet obținut prin fermentarea merelor. Procesul începe prin zdrobirea merelor pentru a obține suc.

Acesta este expus la bacterii și drojdii pentru a iniția fermentația alcoolică. În această etapă, zaharurile naturale din mere se transformă în alcool. Apoi, în cadrul unei a doua fermentații, bacteriile din acidul acetic transformă alcoolul în oțet. Este momentul când apar gustul acrișor caracteristic și proprietățile acide.

Echilibrează nivelul zahărului din sânge

Oțetul de mere echilibrează nivelul zahărului din sânge datorită acidului acetic pe care îl conține, care joacă un rol important în procesarea carbohidraților și a zaharurilor din organism.

Acidul acetic încetinește digestia și absorbția carbohidraților din alimente, reducând astfel rapiditatea cu care glucoza intră în sânge după masă.

Acest proces este benefic, deoarece împiedică creșterile bruște ale nivelului glicemiei, care pot duce la fluctuații ale energiei și la stimularea excesivă a insulinei.

Ajută la reglarea nivelului de colesterol

Consumul de oțet de mere a scăzut semnificativ colesterolul total seric și a crescut colesterolul „bun" HDL la anumite populații, conform rezultatelor datelor publicate în BMC Complementary Medicine and Therapies .

Un studiu recent publicat în British Medical Journal a mai descoperit că dozele zilnice de oțet de mere au putut scădea colesterolul, precum și greutatea, grăsimea corporală și circumferința taliei la adolescenții și adulții tineri libanezi.

Bineînțeles, acest remediu natural ar trebui folosit în contextul unei diete sănătoase și a unei vieți active.  

Ajută la pierderea în greutate

O lingură de oțet de mere luată zilnic nu te va ajuta să slăbești, mai ales dacă nu faci și exerciții fizice sau nu urmezi o dietă sănătoasă.

Cu toate acestea, dacă mănânci corect și ai o rutină consecventă de exerciții fizice, atunci oțetul de mere îți poate fi de ajutor în lupta ta cu kilogramele.

Conform rezultatelor unui studiu din 2021 publicat în International Journal of Exercise Science, persoanele care au luat zilnic 30 de mililitri de oțet de mere au reușit să și reducă greutatea, dar și cantitatea de grăsime din organism.

Îmbunătățește absorbția nutrienților

Aciditatea oțetului ide mere poate ajuta la îmbunătățirea și susținerea digestiei, potrivit cercetărilor publicate în Fish Physiology and Biochemistry.

Acest lucru se întâmplă datorită stimulării producției de enzime digestive, care pot ajuta la descompunerea și absorbția nutrienților din alimente.

Ajută la reducerea apetitului

Potrivit unor cercetări, consumul zilnic de oțet de mere te poate ajuta de fapt să te simți mai plină după masă mâncând cantități mai mici.

Un studiu francez din 2016, care a folosit cobai, a constatat că tulburările metabolice cauzate de o dietă bogată în grăsimi sunt oprite prin administrarea de oțet de mere.

Cercetătorii au descoperit că adăugarea de oțet de mere în dietele bogate în grăsimi ale unor șobolani a scăzut semnificativ aportul de alimente al animalelor. Cu alte cuvinte, nu strică să pui 1-2 linguri de oțet de mere în salatele sau sosurile tale.

Poate ajuta la reducerea inflamației

Inflamația apare atunci când răspunsul imunitar al corpului tău devine exagerat, apărând împotriva radicalilor liberi care pot provoca stres oxidativ repetat și cronic în corpul tău.

Ca urmare, apar creșterea în greutate, dar și boli foarte grave. Un studiu pe animale publicat în  Journal of Medicinal Food în 2018 a constatat că oțetul de mere poate suprima stresul oxidativ indus de obezitate.

De câte ori poate fi refolosit uleiul pentru prăjit. Ce recomandă specialiștii

de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list