Cremă de ciuperci carotată. Rețetă de post, hrănitoare și foarte gustoasă

Ingrediente:ciuperci 500 grame;margarină vegetală 200 grame;făină 1 lingură;țelină jumătate de rădăcină (50 gr);frunze de țelină 100 grame;ceapă medie 1 bucată;morcovi 200 grame;sare după gust.

Mod de preparare

Ciupercile se spală, se taie cuburi și se trag într-o jumătate din cantitatea de margarină, fără să se prăjească în totalitate.

Se curăță zarzavatul, se spală, se opărește și se pune la fiert cu sare.

Separat se călește făina în restul de margarină și se stinge cu supa de la zarzavaturile fierte. Se dizolvă bine fără a se forma cocoloașe. Se strecoară supa și se amestecă cu zarzavatul pasat sau mixat cu blenderul și cu făina dizolvată.

Se adaugă ciupercile mixate și ele cu blenderul și se pun, din nou, la foc potrivit, amestecând continuu să nu se lipească.

Când zeama începe să se lege puțin se ia vasul de pe foc. Se servește caldă cu crutoane de pâine.

 



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list