Ce trebuie să faci cu spanacul pentru a nu se înnegri după fierbere. Trucul care îi va menține culoarea verde și după gătire
Culoarea spanacului se păstrează verde, dacă acesta se pune la fiert direct în apă clocotită.
Zarzavaturile veştejite își revin prin înmuierea, timp de o oră, în apă rece cu oțet sau cu puțină zeamă de lămâie sau în apă rece sărată.
Cremșnit de casă. Cea mai simplă și gustoasă rețetăVitaminele din legume, zarzavaturi și salatele se mențin dacă sunt ținute într-un vas acoperit, ferit de lumină. Și dacă prepararea lor se face numai cu puțin timp înainte de a fi servite la masă și consumate.
Varza murată nu se acrește foarte tare dacă se pune în butoi o bucată de lemn de mesteacăn, bine spălată. De asemenea, păstrarea îndelungată a verzei murate se face dacă se adaugă din când în când în butoi câte puțin zahăr.
Vinul alb poate fi înlocuit la nevoie cu puțin oțet, în care ați dizolvat 2 cubulețe sau lingurițe de zahăr.
Cum să gătești ficatul, ca să nu devină tare. Trucul care îl menține fragedȚineți cont de aceste sfaturi utile în bucătărie și veți vedea că rezultatele nu se vor lăsa așteptate.
Fasolea verde și mazărea verde își păstrează culoarea, dacă la fiert se adaugă un praf de bicarbonat.
Legumele fierte își păstrează culoarea, dacă la fierberea lor veți adăuga o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apă şi nu se mai înnegresc, dacă în timp ce fierb veți stoarce puțină zeamă de lămâie peste ele.
Frunzele de pătrunjel se păstrează mai mult timp proaspete dacă sunt presate într-un borcan acoperit și apoi puse la rece. De asemenea, aşa pot fi ținute și frunzele de viță de vie, pentru prepararea sărmăluțelor în orice sezon.
Mai multe pe: Almanah Online
de pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu