8 recomandări de la medici, pentru a ține virusurile și gripa la distanță
Recomandări pentru a fi ferit de gripă. Care sunt sfaturile specialiștilor. Iată opt dintre recomandările de care trebuie să ții cont pentru o imunitate rezistentă în fața gripei.
OdihnaOdihna este esențială pentru recuperarea organismului în timpul unei infecții, potrivit studiilor. Somnul adecvat ajută la întărirea sistemului imunitar și la recuperarea energiei. Este important să acordați timp corpului pentru a se reface, mai ales în timpul unei gripe.
HidratareaHidratarea corespunzătoare este crucială în timpul unei infecții, deoarece ajută la menținerea funcției optime a organismului. Consumul de apă, ceaiuri din plante și supe calde poate ajuta la fluidificarea mucusului și la ameliorarea simptomelor de congestie.
Vitamina D3Vitamina D3 joacă un rol crucial în modularea răspunsului imunitar. Studiile au arătat că un nivel adecvat de vitamina D poate reduce riscul de infecții respiratorii. Expunerea la soare este o sursă naturală de vitamina D, dar în timpul sezonului rece, suplimentele pot fi o alternativă eficientă.
Doză: 2.000 de unități este o alegere bună.
Planta cu cel mai puternic efect antiviral. Benefică în cazul afecțiunilor la plămâni. Te scapă de tuse și ține gripa la distanțăZincZincul are efecte antivirale, fiind un mineral esențial pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. Acesta ajută la producerea de celule imune și are un rol important în reducerea duratei și severității simptomelor gripei. Alimente precum carne, nuci, semințe și leguminoase sunt surse excelente de zinc.
Doză: Luați 50-100 de miligrame de zinc zilnic pentru a alunga sau a trata simptomele răcelii și gripei.
Vitamina CVitamina C este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și rolul esențial în susținerea sistemului imunitar. Consumul de alimente bogate în vitamina C, cum ar fi citricele, kiwi, căpșunile și ardeii, poate ajuta la reducerea severității simptomelor gripei. Suplimentele cu vitamina C pot fi, de asemenea, utile pentru a sprijini organismul în combaterea infecțiilor.
Doză: Se recomandă 1.000 de miligrame de vitamina C pe zi pentru a alunga o răceală sau gripă și până la 4.000 de miligrame pe zi când aveți simptome
ProbioticeProbioticele sunt bacterii benefice care sprijină sănătatea florei intestinale și, implicit, a sistemului imunitar.
De ezemplu, o revizuire sistematică și o meta-analiză din 2017 a studiilor randomizate au evaluat efectele probioticelor și prebioticelor asupra răspunsului imun la vaccinarea antigripală. Rezultatele au indicat că participanții au prezentat îmbunătățiri semnificative ale ratelor de protecție a tulpinilor H1N1 și H3N2. Prin urmare, administrarea de probiotice poate crește imunitatea.
Consumul de iaurt, kefir sau suplimente probiotice poate ajuta la întărirea imunității și la reducerea riscului de infecții virale.
Aerul curatMenținerea unei bune ventilații în încăperi este esențială pentru prevenirea răspândirii virusurilor. Aerul curat ajută la reducerea concentrației de germeni și îmbunătățește calitatea somnului. Asigurați-vă că aerisiți frecvent încăperile, mai ales în sezonul rece.
Remedii antistres la îndemâna oricui. Cele mai bune ceaiuri împotriva acestei afecțiuniRemediile pe bază de plante medicinaleRemediile din plante pentru imunitate, sunt, de asemenena, recomandate pentru a ține gripa la distanță. Dintre ceke mai recomandate de fitoterapeuți se numără echinacea, fructele de soc, ceaiul de cimbru și măceșele.
Cea mai puternică plantă medicinală. Apreciată din antichitate, se spune că salvează viețide pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu