Tartă de gutui. O rețetă de toamnă, foarte gustoasă și parfumată

Ingrediente pentru aluat:250 g făină125 g unt rece tăiat cubulețe50 g zahăr pudră1 ou1 praf de sare1-2 linguri apă rece.

Pentru umplutură:

3 gutui mari150 g zahăr50 ml apă1 linguriță scorțișoară1/2 linguriță ghimbir măcinat (opțional)1 lingură zeamă de lămâie30 g unt1 linguriță extract de vanilie.Mod de preparare:

Mai întâi vei pregăti aluatul. Amestecă făina cu sarea și zahărul pudră într-un bol. Adaugă cuburile de unt și frământă rapid cu degetele sau folosind un robot de bucătărie, până obții o textură nisipoasă. Încorporează oul și, dacă e necesar, 1-2 linguri de apă rece pentru a lega aluatul fraged de tartă. Formează o bilă din aluat, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider pentru 30 de minute.

Negresă de post. Desertul rapid și delicios de te lingi pe degeteCum pregătești umplutura pentru tartă cu gutui

Spală bine gutuile pentru a îndepărta puful inestetic și șterge-le. Curăță gutuile de coajă și taie-le felii, dar nu foarte subțiri. Dacă coaja este subțire și frumoasă o poți lăsa.

Într-o tigaie mare, pune zahărul și apa la foc mediu, amestecând până ce zahărul se topește și începe să se caramelizeze ușor. Adaugă untul și amestecă până se omogenizează.

Adaugă feliile de gutui în caramelul fierbinte, urmate de scorțișoară, ghimbir și zeama de lămâie. Lasă gutuile să se gătească la foc mic timp de 15-20 de minute, până devin moi și caramelizate, dar nu își pierd forma. La final, adaugă vanilia și amestecă ușor.

Pentru a forma delicioasa tartă scoate aluatul din frigider și întinde 1/3 din el pe o suprafață ușor înfăinată. Apoi așază-l într-o formă de tartă (aprox. 24 cm diametru), ridicând ușor marginile pe lateralele formei de copt.

Adaugă gutuile caramelizate peste aluat, distribuindu-le uniform. Poți turna și puțin din sosul caramelizat de la gutui peste ele. Din aluatul oprit creează un grilaj pe care îl așezi frumos peste gutui.

Pune forma de copt în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și coace delicioasa tartă cu gutui timp de 35-40 de minute, până ce aluatul devine auriu și crocant.

Fructele cu efect energizant. Sunt o sursă bogată de vitamine și minerale

sursa: Hellotaste.



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list