Sarmale de post. Ce trebuie să pui în compoziție ca să obții cea mai gustoasă rețetă

Ingrediente:2 verze murate200 g orez cu bob rotund500 g ciuperci2 cepe mari2 morcovi medii1 radacina mica de telina150 ml bulion60 ml ulei2 foi de dafinmarar si cimbru, cate o legaturasare si piper

Mod de preparare:

Desprinde foile de varza si taie nervurile groase de la baza. Foloseste foi de dimensiuni potrivite, iar foile mai mari le poti taia pe jumatate.Toaca ceapa marunt, apoi da prin razatoare morcovii si telina. Taie ciupercile marunt.Pune uleiul la incins intr-o cratita, apoi adauga ceapa, morcovul si telina. Caleste legumele la foc mic timp de aproximativ 5 minute.Adauga ciupercile si lasa-le sa se caleasca inca 3 minute. Ia cratita de pe foc, condimenteaza cu sare si piper si adauga apoi cimbrul si mararul tocate marunt.Spala bine orezul, lasa-l sa se usuce si adauga-l apoi peste compozitie. Amesteca bine compozitia pana devine omogena.Acum te poti ocupa de umplerea sarmalelor. Asaza pe fiecare foaie de varza cate o lingura cu varf din compozitia de legume, ruleaza bine foaia de varza si apoi indeasa capetele inauntru.Asaza pe fundul oalei un pat format din cotoarele de varza tocate marunt si apoi poti trece la aranjarea sarmalelor. Sarmalele poti fi aranjate pe verticala sau pe orizontala.Acopera la final sarmalele cu inca un strat de cotoare de varza tocate marunt, adauga bulionul si foile de dafin. Eventual, poti sa adaugi si doua crengute de cimbru pentru mai multa aroma.Toarna apa calda cat sa acoperi bine sarmalele. Pune oala la fiert pe plita. La nevoie, poti sa completezi cu apa calda pe durata fierberii. Sarmalele sunt gata cand varza este moale si poate fi patrunsa cu usurinta cu o furculita.De ce se pune bicarbonat de sodiu la mâncarea de fasole. Cum se procedează și de ce

de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list