Piure de conopidă, o rețetă foarte gustoasă și hrănitoare. Este de post și se prepară ușor. Ce ingredient o face specială
Curăță conopida de frunze, îndepărtează cotorul, apoi o desfaci în buchețele și le clătești cu apă rece. Curăță ceapa, clătește-o și tai-o în sferturi. Morcovii îi tai în bucăți mai mici, iar ardeii îi tai în sferturi, de asemeni, după curățare și clătire.
Cum prepari piure de conopidă cu lapte de cocosCând ai toate legumele pregătite, pune o oală cu apă pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Lasă apa să atingă punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare și amestecă până la dizolvarea acesteia. Când apa atinge din nou punctul de fierbere, adaugă buchețelele de conopidă, ceapa, morcovii și ardeiul în ea.
Lasă legumele să fiarbă până când sunt bine pătrunse și încep să se sfărâme. Asezonează totul cu sare, piper și curry, după gust. Încălzește ușor laptele de cocos, pe baie de aburi și topește uleiul de cocos la microunde sau tot pe baie de aburi.
După fierbere, ia legumele cu o spumieră și pune-le într-o sită, dând deoparte conopida. Pe aceasta pune-o în recipientul unui blender și paseaz-o fierbinte. Toarnă treptat și laptele de cocos fierbinte, în timp ce pasezi conopida.
Apoi adaugă și uleiul de cocos topit și amestecă până la omogenizare. Potrivește textura deliciosului piure de conopidă cu lapte de cocos adăugând câte puțin din supa în care au fiert legumele. Mai adaugă și condimente după gust și te poți bucura de gustul piureului servindu-l cald.
Mai adaugi printre acestea și câteva buchețele de conopidă, dar și un cartof, pentru consistență. Te vei bucura astfel de două preparate delicioase, pentru masa de prânz sau pentru cină.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
de pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu