De ce e bine să pui un cartof în butoiul cu varză murată
Dar ea poate fi folosită și la alte preparate culinare, precum tocănițe, salate și chiar ciorbe.
Una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne putem confrunta după ce am pus varza la murat este gustul prea sărat al preparatului.
Însă acest lucru nu trebuie să ne descurajeze. Putem reda gustul echilibrat al verzei murate folosind un truc simplu. Bunicii noștri îl foloseau și este de-a dreptul genial. Nu trebuie decât să adaugi în butoiul cu varză murată o banală legumă, mai exact un cartof întreg.
Acesta va acționa ca un burete, absorbind o mare parte din excesul de sare.
Varza murată, beneficii pentru organism
Pe lângă gustul specific apreciat de mulți dintre noi, varza murată oferă și o serie de beneficii organismului. Iată câteva dintre ele:
Îmbunătățește digestia
În urma fermentației, varza murată devine bogată în probiotice, care sunt, practic, bacterii sănătoase ce oferă protecție împotriva numeroaselor toxine și a bacteriilor dăunătoare. Ele pot contribui la îmbunătățirea digestiei și a sănătății în general.
Îmbunătățește sistemul imunitar
Aceleași probiotice prezente în varza murată, joacă un rol esențial și în îmbunătățirea sistemului imunitar, scrie ego.ro. Bacteriile din intestine pot influența imunitatea, iar probioticele contribuie la păstrarea echilibrului acestora.
Susține sănătatea creierului
O floră intestinală sănătoasă poate menține sănătatea creierului și poate reduce nivelul de stres, iar probioticele pot ajuta la îmbunătățirea memoriei si reducerea stărilor de depresie și anxietate.
Susține sănătatea sistemului cardiovascular
Conținutul ridicat de fibre și probiotice este foarte benefic pentru inima și sistemul circulator, deoarece ajută la scăderea nivelului de colesterol. În plus, o parte dintre probioticele care se găsesc în varza murată ar putea contribui la o ușoară scădere a tensiunii arteriale.
de pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu