Chec cu morcovi și nuci. Un desert rapid și extrem de gustos
Un desert rapid si usor de facut, dar deosebit de gustos si plin de ingrediente sanatoase. Acest chec se potriveste si servit ca desert, dar este minunat si pentru a fi un mic dejun dulce, alaturi de un iaurt sau o cana de lapte cu scortisoara.Culoarea mai inchisa a aluatului este data de scortisoara.
Ingrediente:200 gr de faina1 lingurita de scortisoara1 varf de lingurita de nucsoara (1 varf de lingurita de sare1 pliculet de praf de copt2 oua mari120 de grame de zahar110 gr de ulei vegetal (de masline)aprox. 200-230 gr de morcovi dati pe razatoare60 gr de nuca macinataoptional – esenta de vanilie
Mod de preparare:Dati drumul la cuptor si preincalziti-l la 180 de grade.Pregatiti o tava speciala de chec (aprox. 20/10 cm) si tapetati-o cu hartie de copt.
Amestecati faina, scortisoara, nucsoara, sarea si praful de copt si puneti deoparte.Dati morcovii pe razatoare si macinati nuca.
Amestecati bine cu mixerul zaharul cu ouale. Adaugati treptat uleiul si apoi integrati si amestecul de faina si condimente.Dupa aceea, cu o spatula, amestecati usor in aluat morcovii si apoi nuca.
Turnati aluatul in forma de chec si coaceti timp de aproximativ 50 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.Lasati sa se raceasca pentru aproximativ o ora inainte sa il taiati.
De ce este bine să mănânci supă de linte cu dovleac. O mâncare ideală pentru sezonul rece. Iată cum se prepară și pentru ce se recomandăde pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu