Cât de des trebuie vânturată varza murată. Este absolut necesar. Ce riști dacă nu faci asta
Este foarte important să știi cum se vântură varza pusă la murat și să respecți toate condițiile de igienă, atunci când o pregătești. Dacă nu ai răbdare să vânturi varză când ea începe să fermenteze, saramura se strică, varza capătă imediat un gust neplăcut și nu o mai poți salva.
Imediat după ce ai pus varza și toate condimentele în butoi, trebuie să prepari saramura folosind 30 de grame de sare la fiecare litru de apă. Dacă ai pus deja sare în fiecare scobitură de la cotor, poți reduce cantitatea de sare la 25 de grame de sare grunjoasă, neiodată, pentru fiecare litru de apă.
Deasupra verzelor se pun crenguțe de vișin, de mărar și de țelină verde, apoi se pune capacul butoiului, nu înainte de a tăia o bucată de furtun care să ajungă până la baza lui.
Este important să știi cum se vântură varza, iar cea mai simplă metodă este să sufli aer cu ajutorul furtunului timp de câteva minute, în fiecare zi, până când saramura rămâne limpede și varza se acrește.
Procesul de fermentație este puternic în primele 15 – 20 de zile, astfel că trebuie să ai răbdare și să pritocești sau să sufli în butoiul cu varză zilnic.
Unele persoane preferă să scoată saramura cu ajutorul furtunului, să o vânture într-un lighean mare și apoi să o toarne la loc în butoi. Acest proces se poate repeta la fiecare 2 – 3 zile.
Murătura care scade inflamațiile din organism și este cel mai bun probioticde pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu