Supă cremă de dovleac. O mâncare de sezon. Hrănitoare și foarte gustoasă
Se curăță dovleacul de coajă și se taie cuburi. Se taie ceapa și cartoful în bucăți mai mari, iar usturoiul se feliază mărunt.
Cum prepari rețeta de supă cremă de dovleacÎntr-o oală mare, se încălzește uleiul de măsline/ untul. Apoi se pun ceapa și usturoiul și se călesc la foc mediu până devin translucide și moi.
După aceea, se adaugă cuburile de dovleac și cartoful în oală și se amestecă pentru câteva minute. Când acestea s-au înmuiat se toarnă supa de legume sau apă peste legume, acoperind-le complet și se lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când dovleacul și cartoful sunt complet moi.
După ce legumele s-au fiert, se folosește un blender pentru a mixa supa până devine fină și cremoasă. Dacă e prea groasă, se poate adăuga puțină apă sau supă de legume.
Apoi se încorporează smântâna pentru gătit și se amestecă bine și se lasă să mai fiarbă la foc mic încă 5 minute. Se condimentează cu sare, piper și, dacă se dorește, puțină nucșoară sau ghimbir pentru aromă.
Se servește fierbinte, decorată cu semințe de dovleac prăjite sau crutoane crocante.
de pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu