Ședință crucială la Palatul Victoria: Guvernul aprobă măsuri cu impact în zona securității naționale
"Obiectivele principale ale prezentului proiect de act normativ sunt evaluarea consumului de energie electrică al ţării, în perioada sezonului friguros, respectiv 1 noiembrie 2024 - 31 martie 2025, pentru satisfacerea acestuia la parametri de calitate şi siguranţă în alimentare în condiţiile funcţionării sigure şi stabile a SEN, stabilirea resurselor energetice necesare pentru realizarea producţiei necesare acoperirii consumului, precum şi evaluarea resurselor financiare aferente", se arată în nota de fundamentare a proiectului.
Printr-o altă hotărâre, Executivul va aproba tipurile de conţinut şi formatul actelor de studii, precum şi al suplimentului la diplomă.
"Prin prezentul proiect de act normativ se aprobă tipurile de conţinut şi formatul actelor de studii şi al suplimentului Europass la diplomă care se vor elibera absolvenţilor înmatriculaţi în anul I de studii începând cu anul universitar 2024 - 2025. Suplimentul Europass la diplomă, care va fi eliberat absolvenţilor înmatriculaţi în anul I de studii începând cu anul universitar 2024 - 2025, se va întocmi bilingv, în limba română şi în limba engleză. Aspectele reglementate corespund normelor europene şi cerinţelor pieţei muncii", conform notei de fundamentare a proiectului.
Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea normativelor de cheltuieli şi a devizului estimativ aferente organizării şi desfăşurării la Bucureşti, în perioada 2 - 12 decembrie 2024, a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori.
În şedinţa de Guvern se vor aproba şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii "Varianta de ocolire Sighetu Marmaţiei", judeţul Maramureş.
Pe ordinea de zi figurează şi aprobarea, prin hotărâre, a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OG nr. 24/2016 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman.
Proiectul de act normativ urmează să reglementeze, între altele, "aspecte privind neutralizarea subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman în caz de epizootii; transportul subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman; aspecte tehnice privind organizarea activităţii de neutralizare a animalelor moarte provenite din gospodăriile crescătorilor individuali de animale; resursele financiare necesare schemei de ajutor de stat având ca obiectiv acordarea de servicii subvenţionate crescătorilor individuali de animale, definiţi beneficiari ai schemei, pentru animalele moarte provenite din gospodăriile acestora, modul de acordare şi documentele necesare".
De asemenea, ar urma să fie aprobat, prin hotărâre, Acordul între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării din Bosnia şi Herţegovina privind cooperarea în domeniul apărării, semnat la Bucureşti la 19 iunie 2024.
Guvernul va aproba şi un proiect de hotărâre pentru modificarea alineatului (3) al articolului 1 din HG nr. 873/2017 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".
"Actul normativ va asigura cadrul legal pentru dezvoltarea activităţilor instituţiei în concordanţă cu legislaţia specifică domeniului proprietăţii intelectuale. Prin introducerea codului CAEN 7740 - "Leasing cu bunuri intangibile (exclusiv financiare)", Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" va atrage venituri proprii suplimentare", conform notei de fundamentare.
Va fi aprobat, prin altă hotărâre, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind activităţile lucrative ale persoanelor aflate în întreţinerea membrilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, semnat la Ankara, la 21 mai 2024.
În analiza Guvernului se vor afla şi o serie de proiecte de hotărâri, privind suplimentarea bugetelor mai multor ministere, între acestea fiind: Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii şi Ministerul Finanţelor.
Totodată, va fi analizată şi alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale.
Prin memorandum, Guvernul urmează să aprobe Planului Naţional de Acţiune privind Deceniul Digital 2030.
de pe realitatea.net ext
Niciun comentariu