Pensionarii se descurcă din ce în ce mai greu. Pensionară: ”Cumpăr un os, ca să îi fac ciorbă lui Ciolacu”

Pentru un kilogram de ceafă, trebuie să plătim 38 de lei, iar un kilogram de pulpă costă 28 de lei. Vârstnicii sunt nemulțumiți și le cer politicienilor să se gândească și la bunăstarea lor, nu doar la averile pe care le adună. 

Devine din ce în ce mai clar că preparatele pe care le vom mânca la finalul acestui an ne vor face să cheltuim mai mult. Produsele din carne de porc, îndrăgite de români, ar putea deveni un lux pentru pensionari. Oamenii care au primit puțini bani în plus la recalculare sunt supărați și cer socoteală premierului pentru situația în care se află.

„Vreau să-mi iau un os, să-i fac lui Ciolacu ciorbă din os. Să mănânce și el ca oamenii ăia amărâți", a spus o pensionară reporterilor Realitatea Plus.

„Pensionară: Guvernul nu prea își face datoria. Pe de o parte dă pomeni, pe de altă parte scumpește și nu se creează un echilibru

Realitatea Plus: Cum vi se par prețurile la carnea de porc?

Pensionară: Ăăă...destul de piperate.

Realitatea Plus: Reușiți să cumpărați?

Pensionară: Uneori da, uneori nu. Depinde de momentul când vine pensia."

Singura peșteră din țară care are și o gară. De ce este căutată de turiști de zeci de ani

De vină pentru creșterea prețului cerut pe kilogramul de carne și pentru preparatele din carne de porc este seceta din acest an, spun producătorii. Producția de cereale a fost foarte mică, iar furajele, și așa puține, costă mai mult.

La acest moment, în piețe plătim pentru un kilogram de ceafă fără os 38 de lei, cotletul parțial dezosat costă și el 30 de lei, iar pentru un kilogram de pulpă de porc scoatem din buzunar nu mai puțin de 28 de lei. 

Un alt factor care duce la creșterea prețurilor este lipsa forței de muncă. Din ce în ce mai puțini oameni vor să lucreze în zootehnie, iar cei care se angajează cer salarii mari. Pensionarii recunosc că e normal ca prețurile să fie adaptate situației, însă se plâng că veniturile lor nu au crescut suficient.

„Pentru ziua de astăzi nu sunt chiar așa de mari, dar nici mici. Veniturile, pensiile noastre sunt mici, noroc cu copiii care ne ajută", explică o pensionară.

De departe, cei care câștigă de pe urma situației sunt producătorii din afara țării, care pot să vândă mai ieftin în supermarketuri. De aceea, importurile au crescut considerabil. 

Sume halucinante cheltuite de Adriean Videanu pe bijuteriile de lux. Vameșii i-au confiscat un colier din aur alb, cu 614 diamante, 11 onixuri și 14 smaralde, în valoare de 488.000 de euro

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list