Marius Popescu, președintele ACAR: Aviația comercială românească nu poate fi lăsată deoparte. Dezvoltarea ei trebuie să fie o prioritate națională
Marius Popescu, specialist în aviație, subliniază impactul managementului politizat asupra stagnării TAROM, în contrast cu dinamismul companiilor private, cum sunt Legend Airlines, AnimaWings, FlyLili și HiSky, care performează pe rute internaționale și inovează în direcția sustenabilității.
Cu un ton ferm, Popescu explică de ce este urgent ca statul să sprijine consistent companiile aeriene românești și propune soluții concrete pentru o aviație națională sustenabilă, depolitizată și competitivă pe piața internațională.
Industria aviatică românească pare să crească semnificativ în ultimii ani, mai ales în contextul dispariției Blue Air. În același timp, TAROM pare că rămâne pe loc, închide rute și vinde avioane.
Cum explicați această discrepanță între activitatea companiei naționale din prezent și operatorii privați români?Problema TAROM este una profund sistemică, iar soluția nu va veni ușor sau rapid. Spre deosebire de operatorii privați, care se mișcă agil, cu planuri de afaceri clare și echipe de management care știu ce fac, TAROM suferă din cauza unui management politic complet neprofesionist. De ani de zile… Este o rușine că, într-un sector atât de tehnic și competitiv, continuăm să vedem numiri pe criterii politice, fără nicio legătură cu aviația. Ca să nu mai zic de eliminarea rutelor: Londra, Viena, Barcelona, Stockholm, Valencia…
Între timp, companiile private profită de această situație, vin cu soluții inovative și atrag tot mai mulți pasageri. Dacă nu eliminăm ingerințele politice, TAROM nu doar că va rămâne în urmă, ci riscă să devină chiar irelevantă pe piață. În același timp, alți operatori români precum FlyLili, AnimaWings, HiSky și Legend Airlines prosperă. Și e foarte bine că e așa… Citește continuarea.
de pe realitatea.net
Sent via IFTTT
Niciun comentariu