Cum să stimulezi creșterea testosteronului, hormonul masculinității. Sfaturi pentru toți bărbații

Cum să crești nivelul de testosteron, hormonul masculinității

Pe măsură ce bărbații înaintează în vârstă corpul pierde din testosteron, musculatura scade, de asemenea și libidoul. Totodată, cresc depunerile de grăsime, mai ales pe abdomen, iar oasele devin mai fragile.

Testosteronul este hormonul masculin. Acesta are acțiune principală în dezvoltarea sistemului reproductiv al bărbatului, dar are un rol semnificativ pe multe alte planuri ale sănătății, atât în cazul barbatilor, cât și al femeilor.

Testosteronul poate să scadă și dacă nu dormi suficient, asta însemnând minimum opt ore pe noapte. Dar și prin consumul de alcool, al produse pe bază de soia sau consumând multe dulciuri nivelul de testosteron poate avea de suferit. De asemenea, dacă ai kilograme în plus îți poate crește concentrația de estrogeni și scădea cea de testosteron.

Din fericire există câteva vitamine pe care le poți consuma și care te vor ajuta la creșterea concentrației de testosteron. De asemenea, te vor ajuta și să te menții sănătos și puternic. Dacă alegi să iei vitamine sub formă de suplimente, recomandat este să consulți un medic înainte.

Însă, ideal este să apelezi la o alimentație sănătoasă și să alegi alimente care conțin vitaminele necesare. Iată câteva vitamine care ajută la creșterea nivelului de testosteron.

Zincul

Zincul ajută la creșterea concentrație de testosteron, astfel că, recomandată este o capsulă de 30 de grame de zinc pe zi. Acest mineral va preveni micșorarea testicolelor, creșterea prostatei și pierderea libidoului, pe măsură ce înaintezi în vârstă. De asmenea, zincul ajută la creșterea calității lichidului seminal.

Zincul poate fi asimilat din alimentație, iar fructele de mare sunt foarte bogate în acest mineral. De asemenea, din semințe de dovleac, de pin, susan sau din carnea roșie.

Vitamina D3

Vitamina D3 este asimilată când organimsul este expus la soare. Foarte multă lume are deficit de vitamina D, iar acest lucru poate crește nivelul de stres, scădea masa musculară, dar și testosteronul.

Studiile arată că expunerea la lumina soarelui minimum 30 de minute pe zi poate ajuta la eliberarea de testosteron în organism. De asemenea, vitamina D scade stresul și îmbunătățește calitatea somnului, practic, reglează ritmul circadian, dar ajută și la creșterea libidoului.

Vitamina E

Odată cu înaintarea în vârstă, circulația sangvină devine tot mai deficitară, iar arterele, venele și inima tot mai slabe. Vitamina E este esențială în acest caz.

Vitamina E este o grăsime solubilă care poate fi asimilată din avocado, ulei de măsline, peștele gras, semințe, migdale. Această vitamină este una dintre cele mai importante surse de nutrienți anti-îmbătrânire.

Ajută glanda pituitară sau hipofiză să funcționeze corespunzător, aceasta ajutând la reducerea pierderii de colagen. De asemenea, ajută la menținerea mușchilor puternici, inclusiv a inimii, care este tot un mușchi.

Totodată, ajută la creșterea libidoului, în cazul bărbaților, dar crește și sistemul imunitar și scade riscul de a dezvolta Alzheimer.

Magneziul

Dacă suferi de stres sau stări de nervozitate, este posibil să ai un deficit de magneziu. De asemenea, scăderea masei musculare sau crampele musculare pot fi semnele deficitului de magneziu. Acest lucru poate duce la scăderea densității osoase și implicit la creșterea riscului de fracturi și osteoporoză.

Consumând alimente care conțin magneziu te va ajuta la calmarea sistemului nervos, scăderea cortizolului (hormonul stresului) și creșterea testosteronului.

Magneziul poate fi asimilat din verdețuri, semințe de dovleac și floarea soarelui sau din ciocolata neagră.

Alte metode de creștere a testosteronului

Citește continuarea Aici



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list