Bucureștiul otrăvit: 30 de notificări pentru aer extrem de poluat, într-un singur an. A plouat cu amenzi usturătoare de la Garda de Mediu
Garda de Mediu a sancționat din nou Primăria Capitalei pentru că nu a luat măsuri de reducere a concentraţiilor de poluanţi atmosferici. Comisarii au dat o nouă sancțiune de 100.000 de lei după ce au constat că municipalitatea nu a implementat măsurile prevăzute în Planul Integrat de Calitate a Aerului.
„La începutul lunii octombrie, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București a efectuat o nouă acțiune de control la Primăria Capitalei, pentru verificarea măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare (realizate în lunile decembrie – februarie – mai), dar mai ales pentru a verifica stadiul elaborării și implementării Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA). Urmare a deficiențelor constatate, reprezentanții GNM au aplicat Primăriei Capitalei o sancțiune contravențională constând în amendă, în valoare de 100.000 lei pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentrațiilor de poluanți atmosferici în aglomerarea București, măsuri stabilite în timpul controlului anterior", a anunțat Garda de Mediu.
Termenul limită asumat de România, prin Primăria Capitalei, faţă de Comisia Europeană era 25 octombrie 2024, dar studiul prin care trebuiau inventariate toate sursele de poluare şi identificate măsuri pentru reducerea emisiilor de poluanţi, nu a fost elaborat nici până în prezent, transmite Garda de Mediu.
În perioada decembrie 2023 – octombrie 2024, Primăria Municipiului Bucureşti a fost notificată de peste 30 de ori de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti cu privire la poluarea atmosferică de la nivelul aglomerării urbane.
„Tot în această perioadă (decembrie 2023-octombrie 2024), Garda Națională de Mediu – Comisariatul Municipiului București a realizat 4 acțiuni de inspecție și control la Primăria Municipiului București, în urma cărora au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 250.000 lei și au fost stabilite măsuri de reducere a concentrațiilor de poluanți atmosferici (PM 2.5, PM10, NOx, poluanți rezultați din traficul rutier, emisii de la încălzirea rezidențială), măsuri asupra cărora s-a revenit în controalele ulterioare. În urma acestor verificări, a fost stabilită inclusiv măsura de respectare a termenului asumat față de Comisia Europeană privind elaborarea și implementarea PICA", au mai scris reprezentanții Gărzii de Mediu pe pagina de Facebook.
de pe realitatea.net
Niciun comentariu