4 metode de sterilizare a borcanelor. Murăturile și dulcețurile nu vor mai face mucegai

Un borcan sterilizat și curat este esențial pentru longevitatea și buna păstrare a conținutul dinăuntrul acestuia, pentru care cu siguranță ați alocat timp și resurse prețioase. Prin sterilizare sunt îndepărtate orice bacterii sau tipuri de ciupercă ce se pot strecura neobservate, protejând astfel produsul de o potențială infectare sau stricare prematură. Este important să nu săriți peste acest pas dacă vă gândiți să faceți dulceață sau orice alt produs la borcan.

Iată câteva metode eficiente de sterilizare a borcanelor

1. Verificați borcanele pentru a nu fi sparte sau ciobite, deoarece un borcan ce nu este în stare perfectă s-ar putea sparge sau crăpa din cauza temperaturilor ridicate necesare procesului de sterilizare.

2. În cazul în care borcanele sunt etichetate, eticheta ar trebui îndepărtată pentru a nu fi distrusă pe durata procesului. Acestea pot fi răzuite cu un burete mai aspru de bucătărie sau chiar de sârmă, fiind înmuiate inițial în apă caldă.

3. La finalizarea procesului de sterilizare, nu adăugați un conținut rece într-un borcan fierbinte sau vice-versa, deoarece borcanul se poate sparge.

Tot ce rămâne acum este să trecem direct la treabă, la procesul de sterilizare. Acesta poate fi realizat prin diverse metode, iar astăzi vă vom povesti despre fiecare.

Cum se face bulionul tradițional. Rețeta din doar două ingrediente a lui Radu Anton RomanÎn cuptor

Pentru a steriliza borcanele la cuptor, trebuie întâi să preîncălziți cuptorul la 140°C. În timp ce temperatura crește, puteți spăla borcanele în apă caldă, cu un detergent de vase. Nu uitați să clătiți adecvat borcanele la final, pentru a nu rămâne urme de detergent. Uscarea borcanelor nu este necesară.

Întindeți o foaie de copt într-o tavă, pe care mai apoi puneți borcanele în așa fel încât să nu se atingă între ele. Tot ce rămâne de făcut este să puneți tava cu borcane la cuptor timp de 20 de minute și să așteptați. Între timp, puteți opta pentru spălarea capacelor de borcan și sterilizarea acestora într-o tigaie cu apa, pentru aceeași durată. Nu uitați că borcanele reci se pot sparge cu ușurință dacă produsul introdus are o temperatură opusă!

În cuptorul cu microunde

Această metodă de sterilizare este un mod eficient, rapid și la îndemână, în special dacă deja tocmai ați alocat tot spațiul din cuptor unei tăvi cu borcane și nu mai dispuneți de spațiu sau extra timp de așteptare. Introducerea în cuptorul de microunde a borcanelor cu capace metalice sau orice alta componentă ce conține metal este strict interzisă, deoarece poate cauza un pericol cu ușurință.

Fierte intr-un vas cu apă

Aceasta metodă este cea mai la îndemână și accesibilă oricui. Puteți să puneți apă la fiert într-o oală mai mare, iar în momentul în care apa a ajuns la punctul de fierbere introduceți borcanele în apă și lăsați să fiarbă timp de 5 minute. Apoi scoateți cu atenție borcanele și așezati-le cu gura în jos pe un prosop curat. Lasați-le să se usuce și pe urmă le puteți folosi pentru conservele pe care le pregătiți.

Citește continuarea AICI

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list