Victimele pe care Traian Basescu le-a turnat Securității fac noi dezvăluiri: „Mă ura prea mult”

Două note informative cu data de 5 mai 1975, redactate olograf și semnate cu numele de cod Petrov, au stat la baza deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securității. Asta se arată în motivarea deciziei instanței. În fața judecatorilor însă, Băsescu a susținut că habar nu avea că informațiile transmise de el ajung la Securitate.

BĂSESCU: N-AM CONSIDERAT CĂ CEI DE LA CONTRAINFORMAȚII SUNT SECURITATEA

„Noi n-am considerat niciodată sau eu, până a venit Revoluția, că cei de la contrainformații sunt Securitate. Eu i-am crezut ai MApN. De fapt, ei transmiteau informațiile la Securitate. Abia când am semnat cele două note mi s-a spus: semnează cu Petrov. Niciodată nu am semnat un angajament prin care să accept un nume conspirativ".sursa: declarație Traian Băsescu în fața instanței

Cu toate acestea, în exclusivitate la Culisele Statului Paralel, Traian Băsescu recunoștea că el a fost cel care și-a ales acest nume de cod.

„În ceea ce priveste numele, eu mi l-am ales. Nu mi l-a dat nimeni și nu o să-l gasiti in niciun registru. Asta a fost inspiratia mea idioată în fata unui ofiter de contrainformatii al marinei militare", a spus traian Băsescu la Realitatea PLUS.

Ion Bârgău, un bărbat care ar fi fost victima lui Traian Băsescu, a povestit pentru jurnaliști prin ce a trecut.

VICTIMA LUI TRAIAN BĂSESCU, DECLARAȚII DESPRE CUM A FOST TURNAT

„Cu omul ăsta (n.r. - Traian Băsescu) care m-a privit 25 de ani, vorbesc. După terminare am făcut revedere de la facultate timp de 25 de ani, anual, și se uita în ochii mei. Ce-și spunea el în minte? Da, uite l-am turnat pe ăsta, dar de ce l-am turnat? (...) Că doar nu își propusese în anul trei de facultate să ajungă președinte și turnătoria asta i-ar fi ajutat la ceva. Ori a făcut-o din spirit civic, nu știu de ce, ori mă ura prea mult. (...) Că m-a urât el în așa hal încât să spună acele lucruri despre mine e ceva inimaginabil".

SURSA: declarație Ion Bârgău 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list