USR dezminte: „NU există negocieri pentur pol de dreapta în Primăria București”

Preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, a afirmat că nu există nicio negociere în Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru formarea unei majorităţi, amintind că "PNL s-a lepădat de USR"."Văd la ştiri că PNL vorbeşte despre negocieri cu USR pentru formarea unei majorităţi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Este o perdea de fum a PNL, nimic mai mult. Nu există nicio negociere. Există o majoritate anti-PSD care nu mai este decât parţial funcţională tocmai din cauza trădării PNL! În 2020 am creat la Bucureşti o majoritate de dreapta (USR+PNL+PMP) în Consiliu care a susţinut proiectele primarului Nicuşor Dan. Cu 6 luni înainte de alegeri, PNL s-a lepădat de USR şi de Nicuşor Dan şi la Bucureşti, aşa cum făcuseră în 2021 în guvern. Acum domnul Ciucă bagă din nou capul în poză lângă Nicuşor Dan", a scris Voiculescu pe Facebook,Potrivit acestuia, "PNL este nimic altceva decât un PSD mai nemâncat (şi doar pe alocuri mai spălat) care, o dată la patru ani, spune tuturor că e "de dreapta"". "În rest, împreună cu PSD au ambele mâini - şi stânga, şi dreapta - în buzunarele voastre!". a adăugat Voiculescu.

În ciuda faptului că, la nivel central, PSD și PNL formează coaliția de guvernare, în București se negociază o mare alianță a partidelor de dreapta.

Alianța Dreapta Unită (PMP, USR și Forța Dreptei), cea care l-a susținut pe Nicușor Dan în alegerile locale, negociază o alianță cu PNL și REPER pentru a forma o nouă majoritate în Consiliul General al Primăriei Capitalei.

 

Noua alianță de dreapta ar arunca PSD în opoziție și riscă să aibă caracter exploziv pentru ceea ce înseamnă coaliția de guvernare.

Rezultatele din alegerile locale 

Rezultatele alegerilor locale pentru Primăria Capitalei sunt destul de fărâmițate și este dificil de realizat o majoritate.

 

- ADU - 27,21%

- PSD 26,61%

-PNL - 12,57%

- PUSL - 9,70%

 

- REPER - 6,98% (38.469 voturi)



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list