Tehnica veche de peste 5 mii de ani, care te scapă de durere. Ce puncte de pe corp trebuie să presezi, conform terapeuților în în presopunctură

Presopunctura este o tehnică de tratare a  efectelor negative produse organismului de către dezechilibrul energetic. Datează de peste 5.000 de ani şi provine din zona asiatică şi face parte din medicina tradițională chineză.  În China şi Japonia ocupă un loc important în asistența medicală dată oamenilor, mergându-se pe principiul că nu trebuie intoxicat organismul cu medicamente, decât atunci când este cazul şi când alte terapii alternative nu fac față.

Iată câteva dintre punctele energetice ce pot fi stimulate pentru ameliorarea anumitor stări și afecțiuni.

Durerea de cap –  punctele energetice ce trebuie stimulate se află la tâmple, lucru care se face simultan. Alt punct corespondent acestor dureri este situat în zona cărnoasă dintre degetul mare și cel arătător, acolo unde se formează cuta. Migrenele și cefaleea trec dacă se apasă punctul aflat la un centimetru deasupra fiecărei sprâncene, direct deasupra pupilelor, dar nu prea tare, pentru a nu avea efect invers, adică de intensificare a durerii.Răceala – pentru a lupta împotriva răcelii și a crește imunitatea, se presează locurile sensibile din partea superioară a spatelui, mai ales în punctul energetic situat între vârful omoplatului și coloana vertebrală. La decongestionarea nasului ajută apăsarea simultană a punctelor din colțurile interne ale ochilor, urmată de cea a punctelor aflate unde nările se unesc cu buza superioară.Greața și voma – dacă stările de vomă sunt provocate de sarcină, se poate lucra pe punctul de energie ce se află central pe abdomen, la nivelul stomacului. Pentru stările de greață și vomă,  în general, există un punct între cele două tendoane de pe antebraț, pe partea interioară a articulaţiei mâinii, la aproximativ două degete distanţă de  încheietura ei. Se ține apăsat câteva minute și se poate repeta pentru a obține rezultatul dorit.Oboseala, stresul, memoria, insomnia, oboseala oculară, sinusurile – se apasă pe punctul situat în zona dintre sprâncene, deasupra nasului, de la câteva secunde până la un minut. Acest punct mai este cunoscut și sub denumirea de „cel de-al treilea ochi". Pentru insomnie se stimulează înainte de culcare. Pentru oboseala oculară se mai pot stimula pe lângă acest punct și cele două puncte situate la capătul interior al sprâncenelor, simultan.Depresia, anxietatea, nervozitatea – se recapătă starea de calm, de echilibru emoțional, prin stimularea unui punct ce se află central pe piept, între sâni, pe stern. Alte puncte energetice pentru ameliorarea stării legate de anxietate sunt situate la încheietura mâinii, acolo unde simți pulsul.Tulburările digestive – punctul se găsește la 4 cm distanță de la baza rotulei, când îndoim piciorul. Se poate presa simultan, cu o intensitate moderată, de câteva ori pe zi.Sciatica și artrita – se presează punctul aflat pe centru în partea din spate a rotulei, timp de un minut la fiecare genunchi.

Aceasta este o metodă de tratament alternativ, îsă recomandăm prezentarea la medic pentru orice afecțiune cu care vă confruntați, pentru un consult de specialitate.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list