Șefa ANM, un nou avertisment pentru oamenii din zonele inundate. Miercuri va fi o pauză, dar joi va ploua din nou în mare parte din Moldova

"Vremea este într-un proces de ameliorare, dar este o ameliorare destul de lentă pentru că deasupra țării noastre persistă masa de aer foarte rece care a favorizat formarea zonelor de precipitații abundente din zilele trecute.

Este adevărat că nu ne mai așteptăm în niciun caz, la cantități de precipitații precum cele care au provocat inundațiile devastatoare.

Chiar și așa, în această seară și noapte va ploua din nou în jumătate de sud a Moldovei, inclusiv în județul Galați, sunt condiții ca pe alocuri cantitățile de precipitații să acumuleze până miercuri la prânz 15-20 l/mp.

Ziua de miercuri este, în general, o perioadă de pauză, sperăm ca după ora 10:00 să nu mai fie deloc, astfel încât lumea din zonele deja afectate să-și mai poată rezolva din probleme, dar încă mai există condiții de ploaie de mâine noapte (miercuri spre joi, N.R.), pe parcursul zilei de joi este chiar posibil să plouă în cea mai mare parte a Moldovei. Reper, chiar și așa cantitățile de apă nu se vor apropia de cele înregistrate la finele săptămânii trecute.", a afirmat Florinela Georgescu.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list