Rețeta tradițională de pilaf, găsită într-un caiet din 1949: un ingredient banal folosit de gospodinele de atunci face diferența

Ingrediente pilaf:

1 kg carne (de preferat carne de vită sau porc)

600 g orez

300 g ceapă

50 g untură

sare, după gust

Mod de preparare pilaf:

Taie carnea în bucăți mici și rumenește-o împreună cu ceapa tăiată mărunt în jumătate din cantitatea de untură. Se adaugă apă suficientă pentru a acoperi ingredientele și se fierbe la foc mic până când carnea este bine pătrunsă și fragedă.

Până acum au făcut greşit pilaful! Iată cum trebuie, de fapt, fiert orezul

Într-o altă cratiță, încinge restul de untură și adaugă orezul, amestecându-l continuu la foc potrivit până devine sticlos. Stinge cu aproximativ 1,6 litri de apă și lasă să fiarbă până când orezul absoarbe apa și devine aproape gata.

Adaugă amestecul de carne și ceapă peste orezul fiert și continuă fierberea la foc mic. Când orezul este aproape fiert și lichidul aproape complet absorbit, potrivește gustul cu sare și pune cratița la cuptor pentru a lăsa pilaf-ul să scadă complet. 

Astfel, orezul va absorbi tot lichidul și va rămâne frumos și ferm.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list