Primele simptome ale infectiilor urinare. Când apar. Tot ce trebuie sa stii despre cauzele acestor afecțiuni

Infecție urinară

În general, infecțiile urinare merg braț la braț cu litiaza renală, conform specialistului în nefrologie dr. Constantin Rodica, în cadrul unui podcast.

Transmiterea germenilor infecțioși pe cale sexuală este doar pentru anumite tipuri de bacterii în cazul infecțiilor urinare. Este vorba despre infecțiile cu Chlamydia, Mycoplasma sau Ureaplasma, a mai spus doctorul. Acestea se pot transmite prin raporturi sexuale neprotejate.

Acești microbi care produc infecțiile urinare se găsesc în mod normal în tubul digestiv. Însă, în anumite condiții este determinată multiplicarea acestora și invazia lor la nivelul căilor urinare.

Iclusiv diareea sau constipația pot să ducă la infecții urinare, deoarece distrug flora intestinală normală, dezvoltându-se astfel germeni patogeni. Totodată, infecțiile urinare pot să apară și atunci când imunitatea scade din cauza anumitor factori precum expunerea la frig, la umezează sau după anumite intervenții chirurgicale.

Ce trebuie sa mananci daca esti deprimat. Alimente care imbunatatesc starea de spirit și te feresc de depresie

De asemenea, în cazul copiilor pot să apară frecvente infecții urinare deoarece sistemul lor imunitar nu este încă bine dezvoltat. Dar și în cazul femeilor însărcinate este valabil. Totodată, bolnavii cu cancer sau cei care suferă de diabet sunt mai predispuși infecțiilor urinare, conform aceleeași surse.

Virusurile se numără și ele printre cauzele care pot duce la apariția infecțiilor urinare.

"Așa zisa cistită hemoragică, poate fi produsă de multe ori de infecții virale", a precizat nefrologul Constantin Rodica, scrie Almanah Online.

Infecția urinară la femei vs bărbați

În cazul femeilor, această afecțiune se manifestă cel puțin o dată în viață, a mai spus specialistul.

Medicul a precizat că de vină este anatomia femeii, deoarece aparatul urinar se află în vecinătatea aparatului genital. Ceea ce poate cauza infecțiile, deoarece uretra se deschide la nivelul vulvei care este populată cu germeni. Astfel există riscul infectării uretrei cu germeni care vor ascensiona de-a lungul uretrei până la nivelul vezicii urinare. Aici se va produce infecția urinară, a mai precizat doctorul.

În cazul bărbaților situația este diferită, deoarece uretra este mai mare, iar drumul parcurs de germeni până la vezica urinară este mai greu de pătruns. Din acest motiv bărbații fac mai rar infecții urinare, decât o fac femeile.

În general, cazurile de infecție urinară apar la bărbații care încep să aibă fenomene de andropauză și hipertrofia prostatei. În general după vârsta de 50 de ani.

Infecțiile urinare pot să fie necomplicate sau complicate. În prima categorie se încadrează infecțiile urinare care nu dau febră sau o stare generală proastă. În cazul acestora vindecarea se poate face printr-un tratament simplu, prescris de medic.

În schimb, în cazul infecțiilor mai complicate, spune medicul, pot să determine pe termen lung disfuncția renală, ceea ce înseamnă că sunt distruse unitățile funcționale ale rinichiului. Aceasta duce la pielonefrită, iar mai apoi la insuficiență renală.

Cauze care provoacă infecție urinară

Aportul insuficient de apă, lipsa consumului de fructe și legume proaspete, igiena precară a mâinilor, în special după folosirea toaletei sau împrumutarea obiectelor de uz personal trebuie evitată.

De asemenea, folosirea unui tip de lenjerie intimă necorespunzătoare și care nu oferă o protecție bună organelor genitale, pot duce la apariția infecțiilor urinare, a mai declarat medicul specialist.

Zona intimă trebuie toaletată atât înainte, cât și după contactul sexual.

De asemenea, după contactul sexual se va urina cât mai curând posibil.

Tampoanele sau scutecele pentru incontinență trebuie schimbate, astfel încât zona intimă să nu rămână umedă.

Nu se vor folosi săpunuri sau geluri pentru igiena intimă parfumate.

Urinarea nu trebuie amânată, deoarece în felul acesta va fi favorizată înmulțirea bacteriilor care cauzează infecții.

Când urinezi nu trebuie să te grăbești, ci trebuie să aștepti ca vezica să se golească complet.

Evită să consumi băuturi și alimente dulci, deoarece zahărul va hrăni bacteriile și le va înmulți.

Infecție urinară, simptomeDurerea sau senzația de arsură la urinare este unul dintre simptome.Nevoia de a urina în timpul nopții, mai des decât de obicei și în cantități mici.Urina tulbure, urât mirositoare sau urina cu sânge.Durerea în abdomenul inferior sau durerea în spate în zona lombară.La persoanele în vârstă sau care au montată o sondă urinară simptomele pot cuprinde: incontinență urinară, schimbări de comportament, confuzie, agitație, febră sau spasme, greață, dureri de cap sau stare de oboseală, conform Pacientul 2.0.Cum se tratează infecțiile urinare

Medicul specialist recomandă ca tratamentul să nu se ia după ureche, ci numai la recomandarea doctorului. Acesta va prescrie o rețetă corespunzătoare tipului de afecțiune pe care îl are fiecare pacient, în urma unor analize efectuate.

Citeste mai multe pe: SURSA Almanah Online



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list