Planșeul de la Piața Unirii intră în proces de consolidare. Daniel Băluță: Soluția este înlocuirea totală a structurii - VIDEO

Montat peste Dâmbovița, planșeul de beton din Piața Unirii din Capitală va fi refăcut complet. Cel actual, vechi de aproape 100 de ani, este atât de degradat, încât reprezintă un adevărat pericol.

"Este o urgență a orașului. Nu putem aștepta să vedem ce și când se întâmplă. E o lucrare care nu durează o zi sau două. Este o lucrare complexă și complicată. 

Noi, cei de la sectorul 4, suntem pregătiți. Avem contractul de execuție, avem banii necesari și vreau să mulțumesc Guvernului României, care a alocat în integralitate suma necesară, și, în momentul în care avem și semnătura primarului general, vom incepe de îndată lucrarea", spune Daniel Băluță. 

Ultima expertiză tehnică a arătat că structura are un risc seismic ridicat. De altfel, experții în construcții spun că se poate prăbuși în cazul unui seism de intensitate medie, iar problema uriașă este că pe sub Dâmbovița se află și pasajul de la metrou, dintre stațiile Unirii 1 și Unirii 2.

"Mai multe zone cu grizi întrerupte, armături la vedere", spune Radu Răcănel, expert tehnic. 

"Soluția tehnică care urmează să fie aplicată este aceea de înlocuire totală a acestei structuri", spune Daniel Băluță.

Bugetul alocat pentru aceste lucrări este de 750 de milioane de lei, bani de la bugetul de stat. 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list