Pensionarii care au lucrat în condiții speciale, în stradă: protest uriaș în fața Ministerului Muncii. Alegerile, în pericol: oamenii amenință cu boicotul

Sute de pensionari protesteaza, joi, in fata Ministerului Muncii din Capitala. Oamenii sunt nemultumiti de deciziile de primite in urma recalcularii pensiilor. 

"Sutem foarte suparati ca actualii guvernanti, prin joaca lor de-a legea, au afectat cea mai importanta categorie de pensionari din Romania - cei care au muncit in conditii foarte grele si carora li s-a calculat in jos pensia. Teama cea mai mare este ca aceasta decizie de a fi introdusa in plata pensia mai mare este o decizie mincinoasa pentru ca oricand se pot intampla anumite jocuri politice si aceasta pensie mica sa fie introdusa.

Mai mult, inteleg ca nu intra nimeni la indexare decat cu pensia mica. Acesti oameni care au cosntruit Romania, care au construit palatele in care acuma stau ei (politicienii - n.r.) - putii care au mai rams - aceasta categorie a fost batjocorita, calcata in picioare. Pur si simplu au uitat de ei ca mai exista. 

Legea speciala e legea data de voi in care ati introdus 5 conditii cumulative. Voi ati stabilit ca speranta de viata a celor care profeseaza azi e foarte redusa. 

Zeci de colegi, de rude ne-au murit. Veniti in mina si luati pulsul oamenilor, vedeti ce inseamna un furnal si apoi vendeti de legea voastra. 

Cred ca se vor intampla proteste in toata tara. Vom impiedica si vom boicota aceaste alegeri. Noi am votat acest guvern. Vom sta in strada si la alegeri. Vom protesta. Ei au dovedit cu aceasta lege o mare incompetenta", a declarat joi, la Realitatea PLUS, Ilinca Diaconu, sindicalist.

Potrivit acesteia, oamenii nu se vor opri insa aici. Daca nemultumirile lor nu vor fi solutionate, acestia iau in calcul un miting de amploare pe 25 octombrie. in fata Guvernului.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list