O femeie de 38 de ani, reţinută de DIICOT sub acuzaţia că-şi bătea copiii minori şi îi punea să cerșească

"Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada 2022 - 2024, inculpata în vârstă de 38 de ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a fiicei şi fiului său (în prezent având vârstele de 13 şi, respectiv, 11 ani), i-a obligat, prin acte de violenţă fizică şi psihică, la practicarea cerşetoriei în folosul său material. Minorii au fost transportaţi în diverse zone din municipiul Bucureşti, inculpata însoţindu-i şi exercitând permanent controlul asupra lor, atât personal, cât şi prin intermediul celuilalt inculpat. De asemenea, în activitatea infracţională a fost implicată şi o inculpată minoră, de 16 ani, care în intervalul 2022 - 2023, alături de ceilalţi inculpaţi, a obligat una dintre victimele minore să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material", transmite DIICOT într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în acest caz a fost sesizat Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a doi dintre inculpaţii reţinuţi.

Faţă de inculpata minoră, procurorii DIICOT - Structura Centrală au luat măsura controlului judiciar.

Victimele minore au fost preluate de către DGASPC pentru măsuri de îngrijire şi ocrotire.

Activităţile de urmărire penală au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Brigăzii Rutiere din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list