Laureat al premiului Nobel pentru Pace, lecții de viață: „Nu regreta că îmbătrânești. Este un privilegiu pe care mulți nu îl au.”

Cine a fost Martin Luther King

Martin Luther King a fost cel mai tânăr laureat al premiului Nobel pentru Pace, obținut pentru lupta împotriva segregației rasiale și discriminării rasiale. A depus eforturi în lupta împotriva sărăciei și a discriminării între oameni.

Personalitatea lui Martin Luther King continuă să influențeze noile generații, fiind un exemplu pentru umanitate.

Iată câteva dintre maximele sale marcante.

„Timpul îți va arăta întotdeauna ce este  corect și ce nu este corect să faci."„Trebuie să ne dezvoltăm și să ne menținem capacitatea de a ierta."„Cel care este lipsit de puterea de a ierta este lipsit de puterea de a iubi. Există ceva bun în cel mai rău dintre noi, dar și ceva rău în cel mai bun dintre noi. Când descoperim acest lucru, suntem mai puțin predispuși să-i urâm pe vrăjmașii noștri."„Am decis să rămân în dragoste. Ura este o povară prea mare pentru a o suporta."„Întunericul nu poate risipi întunericul, numai lumina poate face asta. Ura nu poate fi eliminată prin ură, numai dragostea poate face asta."„Fă primul pas cu credință. Nu trebuie să vezi întreaga scară, trebuie doar să faci primul pas."„Dragostea este singura forță capabilă să transforme un inamic într-un prieten."„Dacă nu poți zbura, fugi. Dacă nu poți fugi, mergi. Dacă nu poți merge, târăște-te. Orice ai face, trebuie să mergi înainte."„Vieţile noastre se încheie în ziua în care rămânem tăcuţi în privinţa lucrurilor care contează."„Putem să acceptăm dezamăgiri temporare, dar nu trebuie să ne pierdem niciodată speranța infinită."„Nu regreta că îmbătrânești. Este un privilegiu pe care mulți nu îl au."„Caracterul unui om nu se arată în momentele de confort, ci în cele de schimbări și controverse."„În cele din urmă nu ne vom aminti de cuvintele duşmanilor noştri, ci de tăcerea prietenilor noştri."„Oamenii se urăsc pentru că se tem, se tem pentru că nu se cunosc și nu se cunosc pentru că nu comunică."Filozofiile de viață ale lui Buddha. Sfaturi pentru echilibrul mental: "Cel mai mare dușman al omului este propria sa minte"

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list