Întâlnire Marcel Ciolacu - Nicușor Dan, la Primăria Generală. Ce se va întâmpla cu blocurile ilegale și cu problemele de trafic din Capitală? - VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în debutul întrevederii cu primarul Capitalei, că trebuie găsite soluţii pentru blocurile ilegale, având în vedere că în aceste construcţii locuiesc deja oameni, potrivit Agerpres.Edilul general a replicat că este importantă oprirea perpetuării acestui tip de urbanism, deoarece generează o densificare a oraşului şi îngreunează traficul.

"Aceasta este teza mea şi este împărtăşită de specialişti: principala cauză a traficului din Bucureşti sunt construcţiile ilegale. Şi nu de acum un an, de doi, ci încă din 2004-2005", a spus Nicuşor Dan.

Premierul a dorit să ştie dacă aceste construcţii ilegale reprezintă o problemă pentru trafic din perspectiva faptului că au adus un număr mai mare de locuitori sau pentru că "ar fi obturat" mai multe artere.

Edilul general a replicat că aceste construcţii au generat o mai mare densitate şi a oferit exemplul Drumul Taberei. A menţionat că în proximitatea acestor construcţii nu au fost edificate şcoli, motiv pentru care părinţii folosesc maşinile pentru a-şi duce copiii la şcoală."Nu este un mix între locuire şi birouri, astfel încât să încurajezi oamenii să locuiască lângă birou şi să meargă pe jos", a mai spus edilul general.

"Sunt de acord cu toate aceste lucruri. Am văzut şi propunerile. Şi ale domnului Ciucu, ale domnului Băluţă. Să se emită autorizaţiile cu obligativitatea de a construi şi o şcoală sau o grădiniţă. Numai că în aceste blocuri pe care dumneavoastră le consideraţi ilegale - şi e dreptul dumneavoastră - locuiesc oameni. Dacă demolăm aceste blocuri...", a spus Ciolacu.Nicuşor Dan a replicat că nu e vorba despre demolare, ci de a "nu perpetua" acest fenomen pe mai departe."Sunt perfect de acord. Dar şi noi suntem obligaţi să găsim o soluţie. Până la urmă, pentru a găsi o soluţie, trebuie să recunoaştem că este un fapt împlinit", a precizat Marcel Ciolacu. 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list