Fechet (PNL): Start înscrierilor pentru Casa Verde Fotovoltaice. Fondurile pentru regiunea nord-vest s-au epuizat în 2 minute 

La 2 minute de la deschiderea înscrierilor pentru regiunea de nord-vest, fondurile s-au epuizat. Vorbim despre un buget de 274,2 milioane de lei pentru locuitorii din județele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureș, care s-au putut înscrie pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, începând cu ora 10:00.

"În această sesiune finanțăm în premieră şi acumulatori, unităţi de stocare a energiei electrice, lucru care va ajuta prosumatorii să fie mai eficienți din punct de vedere energetic și să poată folosi noaptea ceea ce produc ziua", a precizat ministrul Fechet, și a anticipat interesul crescut pentru program, alocând o singură zi fiecărei regiuni, nu 3 cum erau în trecut. Acest interval era inutil, dat fiind faptul că fondurile sunt solicitate de viitorii beneficiari în foarte scurt timp de la deschiderea înscrierilor.

Luni, de la ora 10:00, se deschid înscrierile pentru regiunea centru, respectiv județele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, cu un buget disponibil de 280 de milioane de lei.

Înscrierea se face prin intermediul aplicaţiei informatice pusă la dispoziţie pe site-ul www.afm.ro, conform AFM: „Am crescut considerabil subvenţia, de la 20.000 lei la 30.000 lei, oferind astfel un sprijin financiar mai mare pentru cei care doresc să investească în energia verde. Pentru a simplifica procesul de înscriere am adus îmbunătăţiri semnificative aplicaţiei informatice dedicate programului."



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list