Dulceața de gogonele. Preparatul special din cămara cu conserve

Ingrediente:1 kg de gogonele;1 kg de zahăr;1 lămâie;1 baton de scorțișoară (dac[ dorești);500 ml apă;1 păstaie de vanilie sau zahăr vanilat;1 linguriță sare de lămâie.Mod de preparare:

Se spală gogonelele și se taie în cubulețe.. Dacă gogonelele sunt mici, le poți lăsa și întregi. Gogonelele mai mari pot fi curățate de coajă înainte de a fi folosite pentru dulceață.

Mod de preparare:

Pune gogonelele într-un bol cu apă rece și adaugă 1 linguriță de sare de lămâie sau sucul de la o jumătate de lămâie pentru a preveni oxidarea lor. Lasă-le în apă timp de 30 de minute, apoi scurge-le bine.

Într-o oală mare, pune zahărul și apa. Amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mediu până obții un sirop gros și transparent.

Adaugă sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie pentru un plus de prospețime. 

După ce siropul s-a îngroșat, adaugă gogonelele scurse și amestecă ușor. Lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 40-60 de minute, până când gogonelele devin translucide și încep să se îmbibe cu sirop. Ai grijă să amesteci din când în când pentru a nu se lipi de fundul cratiței.

Pentru a verifica dacă dulceața este gata, pune câteva picături de sirop pe o farfurie rece. Dacă se îngroașă rapid și nu se mai împrăștie, dulceața este gata.

Toarnă dulceața fierbinte în borcanele sterilizate și închide borcanele, apoi întoarce-le cu capacul în jos pentru a se forma vid. Acoperă-le cu o pătură și lasă-le să se răcească.

După ce borcanele s-au răcit complet, păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat, ca de altfel toate dulcețurile.

Cum să păstrăzi mustul proaspăt mai mult timp. Metode naturale de conservare

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list