Deliciu rusesc, la tine acasă. Cum se prepară celebra salată Șuba cu hering: sănătate și culoare într-o singură farfurie

Salată «shuba» (4 porții)Ingrediente

- 50 gr cartofi

- la alegere 1 ceapă

- 2 ouă

- 200 gr. hering

- 100 gr. sfeclă roșie

- 100 gr. morcov

- 50 gr. ceapă verde

- 250 gr. maioneză

Maioneza:- 2 gălbenușuri de ou

- 100 gr. iaurt grecesc 5 %

- muștar (1 linguriță)

- zeama de la 1 lămâie

- 1/2linguriță sare

- piper, după gust.

Ingredientele se mixează cu blenderul bine până se obține o masă omogenă.

Mod de preparare

Legumele, cu tot cu coajă, le puneți la fiert aproximativ 30-40 min. După ce sunt fierte și s-au răcit se decojesc. Fierbeți ouăle aproximativ 7 minute pentru a fi tari, lăsați să se răcească și apoi se decojesc. După ce aveți toate legumele pregătite pentru salată, acestea se dau printr-o răzătoare medie, fiecare separat, preferabil în boluri diferite, la fel și ouăle - se dau printr-o răzătoare. Heringul se taie cubulețe mici. Curățați ceapa de coajă și o tăiați mărunt. Pe o farfurie plată se va pune primul start al salatei - cartofii, care se ung cu maioneză. Urmează cel de-al doilea strat - va fi cel de hering. Puneți cel de-al treilea strat - cel de ceapă. Dupa ceapă va urma cel de-al patrulea strat - cel de morcov, care va fi uns cu maioneză.Peste morcov puneți sfecla, se uniformizează și se unge cu maioneză. Pentru un aspect de sărbătoare faceți 9 despărțituri și decorați cu legume, ouă date prin răzătoare și ceapă verde tăiată mărunt. Poftă bună!

Sursă text: Click.ro



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list