Cum să prepari savarine cu pesmet. O rețetă veche, rapidă și extrem de apreciată

Cum prepari savarinele cu pesmet

Savarinele sunt nişte prăjituri îndrăgite de toată lumea. Sunt un desert indicat şi pentru copii pentru că nu conține cacao, cafea sau alte excitante care să-i agite. Iată rețeta.

Ingrediente:

5 ouă;5 linguri de zahăr;5 linguri de pesmet;1 lingură rasă făină;zahăr vanilat;1 linguriță de unt pentru uns forma.

Pentru sirop:

150 g zahăr;1 pahar de apă;2 linguri esență de rom;1 lingură de marmeladă din ce fructe preferă fiecare;frişcă.

Mode de preparare

Ouăle se separă, albuşurile se bat spumă tare cu mixerul. Într-un vas se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, până se albesc şi cresc ca o cremă. Se adaugă făina, pesmetul pe care îl cernem fin şi spuma de albuşuri. Formele de savarină se ung cu unt şi se tapetează cu făină, se toarna compoziția în ele şi se bagă în cuptor pentru copt, la foc potrivit.

În acest timp se prepară siropul. Într-un vas pe foc pe pune apa, peste care se adaugă zahărul, se amestecă şi se lasă pe foc până se leagă potrivit. Când se răcoreşte puțin se adaugă esența de rom.

După ce savarinele sunt coapte, se scot din forme, se aşează pe o tavă şi se însiropează, repetând procedura de 2-3 ori, până se îmbibă bine, după care se mai bagă cu tava câteva minute la cuptor.

După ce se scot şi se lasă la răcit, se întinde deasupra lor un strat subțire din marmeladă, se crestează pe o parte, iar golul din mijloc se umple cu frişcă. Se mai pot pune la frigider pentru a se întări un pic sau se pot servi imediat.

Secretul celor mai bune mere coapte la cuptor. Ingredientul din bucătărie care le transformă într-un desert delicios

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list