Cum să prepari Risotto cu creveți și mentă Secretul bucătăriei italiene
Risotto cu creveți este un preparat care prinde din ce în ce mai mult teren și în bucătăria noastră, fiind ușor de preparat și la îndemâna oricui și poate constitui oricând un fel de mâncare cu care poți impresiona. Rețeta aceasta este pentru 6 porții normale sau 4 porții mari.
Ce trebuie sa mananci daca esti deprimat. Alimente care imbunatatesc starea de spirit și te feresc de depresieIngrediente:
200 gr orez;1 kg creveţi, proaspeţi sau congelaţi;2-3 linguri de ulei de măsline;50 gr unt;2 cepe roșii;4 căței mari de usturoi;1 l supă legume;100 ml vermut sec sau vin alb sec;coaja rasă şi sucul de la 2 lime;1 legătură mare de pătrunjel;câteva frunze de mentă proaspătă;sare și piper, după gust.Mode de preparare
Într-o cratiță neaderentă se pune uleiul, iar când acesta se înfierbântă, se adaugă ceapa tăiată mărunt. Când ceapa se înmoaie și devine ușor aurie la culoare, se adaugă usturoiul mărunțit și orezul. După ce capătă și acesta o culoare aurie, se adaugă vinul, iar după evaporarea alcoolului (circa 5 minute) se pune supa de legume.
Se lasă orezul să absoarbă supa încet, timp de 15 minute, după care se adaugă coaja de lămâie şi înainte ca orezul să fie fiert, se pun și creveții. Orezul se amestecă încet, se adaugă untul, sucul de lime și se asezonează cu sare și piper, după gust. După ce se ia de pe foc, se lasă să se tempereze puțin și se adaugă frunzele de mentă în risotto, după care se poate servi.
Ce ce să înlocuiești sarea din mâncare. Alternative sănătoasede pe realitatea.net
Niciun comentariu