Cum arată Sophia Loren la 90 de ani? Legendara actriță schimbă azi prefixul -FOTO/VIDEO

La începtulu anilor \"50, tânăra Sophia Loren era departe de canoanele hollywodiene ale frumseții femnine: avea „faţa prea mică, gura prea mare şi nasul prea lung". Cu toate acestea,  a atras atenţia legendarului productăor Carlo Ponti, care câţiva ani mai târziu i-a devenit soţ.

Triumful nu a întârziat să apară: în 1954, sub noul ei nume de scenă, Sophia Loren, a ieşit în evidenţă cu rolul din filmul lui Vittorio De Sica.

Au urmat apoi o serie de roluri alături de un alt gigant, Marcello Mastroianni.

Din acel moment, „La Loren" avea să împartă lumina reflectoarelor cu cei mai respectaţi actori ai generaţiei sale.

A urmat apoi triumful actoricesc, în rolul din „La Ciociara", o tânără văduvă care se îndrăgostește de un militant comunist interpretat de Jean-Paul Belmondo. Sophia Loren a fost recompensată cu un Oscar pentru interpretarea ei, în 1962.

De-a lungul timpului, a apărut alături de cele mai mari nume ale industriei cinematografice amercane si europene:  Anthony Quinn, Clark Gable, Paul Newman, Richard Burton sau Alain Delon.

Sophia Loren a primit o mulţime de premii de-a lungul carierei sale. Lista este impresionantă: Cupa Volpi la Festivalul de Film de la Veneţia în 1958 pentru interpretarea din „The Black Orchid"; un Oscar pentru întreaga carieră și un César d\"honneur, ambele în 1991.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list