Ciuperci umplute cu spanac. O mâncare plină de savoare și foarte sănătoasă

Dacă vreți să gătiți un preparat ușor de făcut, care poate fi servit atât în zilele de post, cât și în orice altă zi, vă recomandăm o rețetă de ciuperci umplute cu spanac, făcute la cuptor. Sunt hrănitoare, bogate în fibre și, datorită spanacului, în vitamine, nutrienți, magneziu și fier. Acest preparat, ciuperci umplute cu spanac, poate fi consumat ca aperitiv, ca fel principal sau poate constitui garnitură la alt preparat.

Ingrediente:1 kg de spanac proaspăt (se poate folosi și congelat);15 ciuperci mari champignon;1 căpățână de usturoi mică;ulei de măsline (opțional poate fi folosit unt);sare, piper (după gust);cașcaval sau parmezan (opțional).Mod de preparare:

Ciupercile se curăță, li se rup cozile și se spală. Într-o tavă unsă cu ulei se așează ciupercile și se stropesc și ele cu ulei (sau unt). Se asezonează cu sare și piper și se bagă la cuptor pentru circa 15-20 de minute.

Spanacul se spală în mai multe ape, până când rămâne curat de impurități și se toacă. Se călește puțin într-o tigaie în care s-a pus ulei (sau unt), se adaugă cozile de la ciuperci, tocate mărunt, și usturoiul curățat și pisat. Se pune sare și piper și se mai lasă pe foc timp de circa 10 minute.

Ciupercile se scot din cuptor și se umplu cu compoziția obținută apoi se mai bagă la cuptor pentru 10 minute. Se poate rade, opțional, înainte de a se mai pune la cuptor, cașcaval sau parmezan deasupra, pentru un plus de gust.

Cum să gătești spanacul. O rețetă sănătoasă și hrănitoare, ideală pentru toate gusturile

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list