Cel mai puternic bancher de pe Wall Street și teoria celor 3 țări care formează „axa răului”. Economia mondială, în pericol

„Situația geopolitică se înrăutățește, nu devine mai bună. Există o probabilitate de accidente în lanțul energetic. Doar Dumnezeu știe ce se va întâmpla dacă se implică țări. Avem mult război care se desfășoară acum", a declarat Dimon, CEO-ul băncii JPMorgan Chase, într-un interviu acordat marți televiziunii CNBC.

 

El a explicat că vede creșterea tensiunilor geopolitice drept cel mai mare semn de precauție de care investitorii ar trebui să țină cont și că aceasta eclipsează toate celelalte potențiale riscuri pentru economie. El a numit explicit războiul dintre Rusia și Ucraina ca fiind un motiv de îngrijorare.

Noile sale comentarii vin după ce săptămâna trecută el a lansat un avertisment și mai sumbru cu privire la escaladarea tensiunilor geopolitice.

„Cel mai important lucru care le eclipsează pe toate celelalte, care este cu adevărat important, mult mai important astăzi decât a fost probabil din 1945 încoace, este acest război din Ucraina, ceea ce se întâmplă în Israel și Orientul Mijlociu, relația Americii cu China și atacul în esență asupra statului de drept care a fost creat după al Doilea Război Mondial", a avertizat Dimon la o conferință despre situația piețelor financiare.

 Șeful JPMorgan Chase numește 3 țări despre care spune că formează o „axă a răului"

Dimon a subliniat în fața investitorilor și bancherilor că o „axă a răului" de țări amenință stabilitatea economică.

„Este amenințarea șantajului nuclear. Iran, Coreea de Nord și Rusia cred că pot fi numite legitim o axă a răului. Ele lucrează în fiecare zi pentru a face situația mult mai rea pentru lumea occidentală și America", a explicat șeful JPMorgan Chase.

„Acestea pot afecta lumea liberă și democratică pentru următoarea sută de ani și cred că este cel mai important lucru. Cred că oamenii vorbesc prea mult despre o aterizare lină, o aterizare dură [pentru economie]. Sincer, majoritatea dintre noi am trecut prin toate aceste lucruri, nu contează atât de mult", a mai spus bancherul de investiții.

Business Insider amintește de asemenea că, deși Dimon nu a numit China ca parte a „axei răului", el consideră că țara condusă de președintele Xi Jinping este „de partea greșită" a tensiunilor globale.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list