Ce reguli de igienă trebuie să respecte orice femeie. Sunt esențiale pentru sănătatea intimă. Sfaturile ginecologului

Igiena intimă la femei necesită o atenție mai mare și mai riguroasă decât în cazul bărbaților. Igiena intimă la femei are două componente: toaleta organelor genitate externe şi toaleta intimă internă, la nivelul vaginului, conform ginecologilor.

Pentru toaleta externă folosiţi un săpun "moale", de foarte bună calitate, nicidecum unul acid, deoarece apa cu săpun poate ajunge în vagin care are o aciditate proprie pe care o poate modifica, generând infecţii locale. De asemenea, toaleta internă este recomandată mai rar decât cea externă (de aproximativ 1-2 ori pe săptămână) pentru a nu modifica mijloacele de apărare proprii ale organismului.

Legumele care conțin cea mai mare cantitatea de vitamina A, indispensabilă pentru un ten fără riduri

Spălăturile şi duşurile vaginale repetate sunt contraindicate, deoarece elimină secreţiile normale din vagin care au rol protector contra infecţiilor. Astfel, toaleta intimă la femei se recomandă, conform specialiștilor, în următoarele cazuri:

după tratament local cu ovule, pentru a spăla resturile de ovul;după o menstruaţie dacă nu s-au eliminate toate resturile de cheaguri;după aproximativ 8 săptămâni de la o intervenţie chirurgicală pe col;după un contact sexual;Lucruri pe care NU trebuie să le facă niciodată un bărbat în relația cu partenera. Duc la despărțire sigură

Toaleta intimă internă se poate face cu un irigator şi se pot folosi soluţii speciale care se găsesc în farmacii. Se mai poate face, de asemenea, cu mâna protejată de o mănuşă sterilă, conform sursei precizate.

 

Citește mai multe pe sursa



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list