Ce pun bulgăroaicele în zacuscă? Secretul care face din acest preparat un regal de savoare și gust
Ingredientul secret din această rețetă este unul inedit și anume maioneza! Maioneza oferă un gust aparte preparatului bulgăresc și poate fi un preparat prin care puteți impresiona pe oricine.
Ingrediente: 500 gr morcov; 500 gr ceapă; 500 gr gogonele; 500 gr gogoșar; 500 gr capia. Pentru saramură: 1/4 l oțet; 1/4 cană zahăr; 1 și 1/2 cană apă; 1 și 1/2 linguri sare.
Mod de preparare: Fierbeți toate ingredientele pentru saramură, apoi fierbeți pe rând fiecare legumă timp de 1 minut (morcovii răzuiți grosier, iar celelalte legume tăiate fideluță). După fierbere, scurgeți legumele într-o strecurătoare și, după ce s-au scurs bine, puneți-le într-un castron mare și amestecați-le bine.
Rețetă rapidă de zacuscă. Ingredientul secret pe care îl adaugă chef Florin Dumitrescu pentru un deliciu irezistibilDin 200 gr de muștar și 1/4 l de ulei, preparați o maioneză, reținând 3-4 linguri pentru a le adăuga deasupra fiecărui borcan.
Amestecați maioneza obținută cu legumele, distribuiți compoziția în borcane, puneți deasupra fiecărui borcan câte o lingură de maioneză și sigilați-le cu celofan.
Rețeta zaalouk. Cum să prepari zacuscă marocană. Cât de diferită este de cea româneascăAceastă delicatesă se servește alături de orice tip de friptură sau mâncare dulce.
De ce este sănătoasă această zacuscă?Această zacuscă conține ardei. Aceștia sunt plini de vitamina A și C, care contribuie la menținerea sănătății pielii și a vederii. Ardeii conțin și antioxidanți precum carotenoide care ajută la reducerea inflamației. Un aspect important al zacuscăi este conținutul său de fibre. Fibrele ajută la prevenirea constipației și mențin sănătatea sistemului digestiv. Fibrele contribuie la senzația de sațietate, ceea ce poate ajuta la controlul apetitului și la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
Sursă text: Click.ro
de pe realitatea.net
Niciun comentariu