Ce ce să înlocuiești sarea din mâncare. Alternative sănătoase
Inlocuirea sarii cu ierburi si condimente este o alta strategie populara pentru reducerea consumului de sodiu. Ierburile proaspete sau uscate, cum ar fi busuiocul, oregano, cimbrul, rozmarinul si patrunjelul, adauga aroma mancarurilor fara a creste aportul de sodiu. Aport de antioxidanti: Multe ierburi si condimente sunt bogate in antioxidanti, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ si la reducerea inflamatiilor in organism. Reducerea riscului de boli cronice: Consumul de ierburi si condimente poate contribui la prevenirea bolilor cronice datorita proprietatilor lor antiinflamatorii si antioxidante.
Suc de lamaieAromele acide, precum sucul de lamaie si otetul, adauga un gust proaspat si vibrant retetelor fara a creste semnificativ aportul caloric. Atunci cand sunt combinate cu grasimi sanatoase, cum ar fi uleiul de masline, acestea pot echilibra si intensifica aromele din preparate.
Oteturi aromateSimilar sucului de lamaie, otetul poate imbogati gustul marinatelor, sosurilor si legumelor. Alegeti dintr-o gama variata de tipuri, cum ar fi otet de sherry, otet de sampanie, otet de mere si otet balsamic, in functie de preferintele personale.
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci miere cu usturoi. Remediul face minuni pentru sănătateCiteste continuarea pe Sfat Naturist
de pe realitatea.net
Niciun comentariu