Arhiepiscopul Tomisului condamnă concubinajul, considerându-l „un păcat greu” care împiedică accesul la mântuire. Incredibil ce a mărturisit

Mărturisirile făcute de ÎPS Teodosie

Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni radio, unde ierarhul a răspuns unei femei care a trăit patru ani în concubinaj înainte de a se căsători și care îi ceruse un canon pentru a se îndrepta spiritual. „Am stat patru ani în concubinaj. Vreau să-mi dați un canon! Acum suntem cununați", i-a scris aceasta arhiepiscopului.

În răspunsul său, IPS Teodosie a subliniat că femeia trebuie să se căiască pentru acești ani. „Toată viața de acum înainte să fiți într-o căință pentru cei patru ani! Atunci ați fost în slujba celui rău, pentru că ați trăit în patima desfrâului. Toate patimile au ca stăpân pe cel viclean, de aceea, căiți-vă și răscumpărați acest păcat greu, căci dacă nu-l răscumpărați, el nu vă va lăsa să urcați spre cer", a spus arhiepiscopul.

Aceste declarații vin în contextul învățăturilor Bisericii Ortodoxe Române, care subliniază importanța căsătoriei ca sacrament și a vieții trăite conform canoanelor bisericești.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list