Alimente care distrug colagenul din organism. Îmbătrânesc prematur pielea și afectează sănătatea încheieturilor

Carbohidrați rafinați

Carbohidratii rafinati, precum painea alba, pastele si dulciurile, au un impact negativ asupra colagenului din organism. Acesti carbohidrati se transforma rapid in zahar in sange, ceea ce poate duce la formarea de produse finale de glicare avansata (AGEs). AGEs afecteaza colagenul, facandu-l rigid si mai predispus la degradare.

Cartofi prajiti si alte alimente prajite

Alimentele prajite, in special cartofii prajiti, sunt pline de grasimi trans si uleiuri procesate. Aceste grasimi nesanatoase pot provoca inflamatii in corp si pot accelera procesul de imbatranire a pielii si degradarea colagenului. De asemenea, uleiurile utilizate la prajire pot genera radicali liberi, care ataca celulele sanatoase.

Alimente care cresc masa musculară. Sunt bogate în proteină și trebuie să le introduci în alimentația taBauturi acidulate si alte bauturi indulcite cu zahar

Bauturile acidulate si sucurile indulcite cu zahar sunt bogate in zaharuri rafinate, care, la fel ca si carbohidratii rafinati, contribuie la formarea AGEs. Aceste substante dauneaza colagenului si elastinei, proteine esentiale pentru mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii.

Carne procesata

Carnea procesata, cum ar fi mezelurile, baconul si carnatii, contine conservanti si nitriti care pot contribui la formarea de radicali liberi in corp. Acesti radicali liberi pot deteriora celulele pielii si colagenul, accelerand procesul de imbatranire si afectand sanatatea articulatiilor.

 

sursa: Sfat Naturist



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list