Temperaturi de foc în estul Chinei. Locuitorii fac față cu greu căldurii

Canicula face ravagii

În Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang, sâmbătă s-a înregistrat o temperatură record de 41,9 grade Celsius. Orașul, cu o populație de 12,5 milioane de locuitori, este așteptat să se confrunte cu temperaturi de peste 40 de grade până pe 11 august. 

Căldura extremă a fost precedată de cea mai caldă primăvară din 1961, urmată de cea mai călduroasă lună mai din istoria recentă a Chinei, ceea ce a provocat secete severe în centrul țării și a afectat grav culturile și mijloacele de trai ale comunităților agricole.

În această vară, cererea de energie electrică a crescut considerabil din cauza utilizării intense a aerului condiționat, ceea ce a creat temeri legate de o posibilă criză energetică.

 În încercarea de a gestiona cererea crescută de energie, rețeaua de electricitate din Zhejiang a început să recomande încărcarea vehiculelor electrice în timpul nopții pentru a reduce presiunea asupra rețelei în orele de vârf și a sfătuit populația să oprească aerul condiționat atunci când temperaturile sunt mai scăzute.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list