Medicii protestează după ce o doctoriță rezidentă a fost ucisă în mod brutal
În urma acestei tragedii, mii de medici din întreaga India au intrat în grevă, cerând măsuri stricte pentru protecția personalului medical. Asociațiile medicale din diferite provincii au îndemnat medicii de la spitalele de stat să suspende activitatea „electivă" pe termen nedeterminat. Medicii solicită, de asemenea, înființarea unei comisii speciale care să se ocupe de protecția angajaților din sectorul sanitar și de asigurarea unui sistem de justiție mai rapid și mai eficient.
„Aproximativ 300.000 de medici din toată țara s-au alăturat protestului, iar numărul acestora este în continuă creștere", a declarat Dr. Sarvesh Pandey, secretar general al Federației Medicilor Rezidenți.
Mesaje de protest și apeluri la schimbareProtestele sunt marcate de pancarte și bannere cu mesaje puternice, precum „Salvați doctorii, salvați viitorul" și „Mâinile care salvează nu ar trebui să sângereze". În Hyderabad, medicii au organizat un priveghi în memoria victimei. De asemenea, mulți medici indieni au adus în discuție violențele frecvente la care sunt supuși angajații din domeniul sănătății, inclusiv abuzurile fizice și verbale din partea pacienților și a rudelor acestora.
Un sondaj realizat în 2015 de Asociația Medicilor Indieni a relevat că 75% dintre medici au fost victime ale unor forme de violență în timpul carierei lor.
Apeluri către autoritățiAsociația Medicilor Indieni a trimis o scrisoare deschisă ministrului sănătății, în care subliniază că uciderea acestei tinere doctorițe nu este un caz izolat și că trebuie luate măsuri imediate pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.
India se confruntă cu grave probleme legate de violența împotriva femeilor, cu numeroase cazuri de violuri care au câștigat atenția internațională. În 2022, autoritățile indiene au raportat 21.516 cazuri de viol, ceea ce echivalează cu o medie de 86 de cazuri pe zi. Experții subliniază că aceste statistici sunt doar vârful icebergului, întrucât stigmatizarea victimelor și criticarea acestora contribuie la sub raportarea cazurilor.
Această situație subliniază necesitatea urgentă de reforme și măsuri de protecție mai eficiente pentru toți angajații din domeniul sănătății și pentru femei în general, într-o societate în care patriarhatul și normele tradiționale continuă să prevaleze.
de pe realitatea.net ext
Niciun comentariu