Cât de des ar trebui să îți speli, de fapt, sutienul? RISCURILE uriașe la care te expui dacă nu procedezi corect

S-a dovedit că femeile nu spală sutienele atât de mult precum ar trebui, iar acest lucru ar putea cauza probleme.

Cât de des ar trebui spălat sutienul?

Conform unui sondaj, aproximativ o treime dintre femeile chestionate au spus că își spală sutienele la fiecare două săptămâni.Dar, specialiștii spun că o regulă sănătoasă este să îți speli sutienul la aproximativ fiecare trei purtări, excepție făcând situațiile în care participi la activități solicitate, care te fac să transpiri mai mult.De asemenea, factori precum transpirația (cantitate și frecvență) sau tipul pielii tale (aici vorbim despre pielea grasă, care este rezultatul suraproducției de sebum de către glandele sebacee) sunt factori importanți de luat în considerare atunci când decizi cât de des să îți speli sutienul.

Ce înseamnă "o purtare"?

Potrivit unui dermatolog, câteva ore de purtare a sutienului, în care transpirația este minimă, nu înseamnă o purtare completă. O transpirație abundentă atrage după sine spălarea imediată a sutienului.O purtare înseamnă, de regulă, o zi întreagă sau cea mai mare parte a zilei.

Riscuri la care te expui dacă nu speli corespunzător sutienul:Apariția bacteriilor

Adevărul este că bacteriile prosperă în mediile umede, cum ar fi zona de sub sâni.Combinația de transpirație, celule moarte și uleiuri corporale contribuie, de asemenea, la creșterea acestor bacterii, care în cele din urmă se acumulează în fibrele sutienului.

Acumularea bacteriilor poate provoca iritații ale pielii

Acneea nu apare exclusiv pe față. Un sutien murdar poate provoca, de asemenea, erupții în jurul sânilor, în special în cazul persoanelor care au pielea sensibilă.

Citește continuarea pe Eva.ro



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list