Castraveți murați la soare. Buni de mâncat după trei zile. Care este ingredientul care îi menține crocanți

Ingrediente:Roșii tăiate cubulețe la borcan, pentru iarnă. Rețeta rapidăcastraveti (1-2 kg), depinde de cantitatea pe care o doriți sare pentru muraturi ( 1 lingura la litru de apa)1 lingura de cimbru uscat sau o legatura verde1 lingura de marar uscat sau câteva fire de marar verde1 lingura de boabe de mustar/ borcan1 varf de ardei iutecateva boabe de piper ( optional)frunze de dafinun stiulete de porumbpuțină pâine.Mod de preparare:După ce se așază toate ingredientele în borcan, turnați apoi saramura in borcan peste castraveti. Saramura trebuie sa acopere castravetii. O puteți prepara cu apă plată sau de la robinet, fără fierbere în prealabil.Borcanele trebuie așezate într-un loc la soare sau care sa aiba parte de caldura, acoperite cu farfuriute.In aproximativ  3-4 zile veți avea castraveti murati de vara.Ce fel de sare se pune la murături pentru a rămâne crocante. Secretul care le păstrează fragede chiar și după ce ați deschis borcanul Pe masura ce castravetii se mureaza o sa observați ca lichidul din borcan va deveni tot mai opac. Castravetii isi vor schimba culoarea din verde in galbui, zeama din jurul lor va fi tulbure iar la suprafata o sa observam o spuma, situatie normala pentru fermentatie. După ce s-au murat puneți borcanul la frigider și în următoarele zile trebuie consumați, deoarece nu rezistă foarte mult timp.

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list