Beneficiile dușurilor cu apă rece. De ce este indicat să faci acest lucru

Ajută la scăderea greutății

Dușurile reci activează grăsimea bună care generează căldură în corp, iar acest lucru ajută la arderea grăsimilor.

Crește imunitatea

Studiile au demosntrat că persoanele, care fac frecvent dușuri reci, dispun de un metabolism mai rapid și o creștere a numărului de globule albe din organism, ce ajută la combaterea bolilor.

Îmbunătățește circulația sangvină

O circulație sangvină bună ajută la îmbunătățirea sistemului cardiovasular. Așadar, un duș rece ajută la circulație, iar sângele ajunge mai repede la organe.

Drenează sistemul limfatic, printre beneficiile dușurilor reci

Dușurile reci stimulează activitatea sistemului limfatic, care ajută la eliminarea deșeurilor din celule, reducând astfel riscul infecțiilor.

Întărește sistemul nervos

Un studiu a arătat că dușurile reci pot ajuta la dezvoltarea unui sistem nervos rezistent la stres, la reducea nivelului de acid uric și la stimularea glutationului în sânge, ceea ce duce la scăderea stresului.

Ce legătură există între somn si inimă. La ce concluzie s-a ajuns în urma studiilorReduce depresia

Dușurile cu apă rece atenuează depresia, prin stimularea punctului din creier care este responsabil de eliberarea noradrenalinei, un produs chimic care joacă un rol în atenuarea depresiei.

 Crește nivelul de testosteron

S-a demonstrat că o cantitate mică de căldură poate afecta AND-ul, ARN-ul și sinteza proteinelor din testicole, iar o cantitate mai mare de căldură duce la scăderea semnificativă a testosteronului, ceea ce a sugerat cercetătorilor că temperaturile reci ar putea inversa efectul, crescând nivelul testosteronului.

Îmbunătățesc fertilitatea

Dușurile cu apă rece stimulează numărul de spermatozoizi, ceea ce duce la creșterea fertilității, iar cercetătorii susțin că efectul invers, cel al băilor calde ar acționa ca un contaceptiv pentru bărbați. În urma unui experiment, bărbații, care au făcut o jumătate de oră de baie fierbinte la interval de două zile timp de trei săptămâni, au devenit infertili timp de șase luni, scrie aceeași sursă.

Ajută la recuperarea musculară

Aceeași sursă scrie că, un studiu realizat în 2009 a arătat că o baie foarte rece, după un antrenament intens, îmbunătățește circulația și ajută la eliminarea acidului lactic, lucru care accelerează recuperarea musculară.

Citeste continuarea AICI



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list