Un nou val de caniculă sufocă România: județele unde temperaturile vor trece de 35 de grade! Prognoza meteo actualizată, de la ANM

„Astăzi o atenționare meteorologică de cod galben vizează 12 județe din partea de Sud-Vest și Sud a țării inclusiv Municipiul București, acolo unde temperaturile vor fi apropiate și vor depăși pragul unei zile de caniculă, de 35 de grade de Celsius. De altfel, la ora 14 consemnăm 35 de grade Celsius, la Zimnicea, Turnu Măgurele, 36 de grade la Caracal și, de asemenea, 35 la Craiova, Slatina, Roșiori de Vede.

Iar la restul stațiilor din partea de Sud a țării, valori de 30 până la 33 de grade Celsius. În același timp, vorbim și de intensificări ale vântului, de interes pe parcursul zilei de astăzi și mâine. Avem o atenționare meteorologică de cod galben, ce vizează cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea și Estul Munteniei.

Intensificările vor fi susținute, vorbim de viteze de 50-60 km pe oră, pe arii restânse de 65-70 km pe oră. Dar în același timp este posibil ca și în restul țării să consemnăm intensificări ale vântului cu viteze de 40-60 km pe oră. Din punct de vedere termic, încheiem luna lui cuptor cu o vreme în general călduroasă.

O zi caniculară în special în partea de sud, sud-vest a țării. Mâine contăm pe valori între 24 până la 33 de grade, de asemenea miercuri 26-34 de grade. Iar începând de joi și primele zile din luna august, de asemenea o vreme călduroasă în toată țara", a spus Elena Mateescu la Realitatea PLUS.

Temperaturile ridicate şi valurile de căldură ce urmează ploilor favorizează apariţia unor boli grave. Medicii români trag un semnal de alarmă

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list