Sfaturile lui Dalai Lama. Principiile de bază ale liderului spiritual: "Scopul nu este să devii mai bun decât alt om, ci mai bun decât tine"

Dalai Lama este cel mai înalt grad spiritual în Tibet.  Scopul principal al sistemului tibetan constă în lărgirea și cultivarea minții printr-o mare varietate de cunoștințe, precum teatrul, dansul și muzica, astrologia, poezia și compoziția. Reputația actualului Dalai Lama, de om al păcii și înțelegerii, a crescut neîncetat și a primit numeroase premii naționale și internaționale, inclusiv Premiul Nobel pentru Pace în 1989.

Sfaturi din înțelepciunea budistă. Principiile înțelepților din Orient: "Nu te poți vindeca în același mediu în care te-ai îmbolnăvit"

În ultimii ani, numeroase universități occidentale i-au conferit titlul de Doctor Honoris Causa, ca o recunoaștere a importanței scrierilor sale asupra filozofiei budhiste și a rolului pe care îl are personalitatea sa și în menținerea armoniei între marile religii ale lumii.

Iată câteva dintre sfaturile și regulile de viață ale lui Dalai Lama.

Ține minte, marile realizări implică și riscuri mari.Când pierzi nu pierde și lecția.Urmează cei trei R: Respect pentru tine însuți şi Respect pentru ceilalți; Resposabilitate față de lucrurile și acțiunile pe care le intreprinzi.Aminteşte-ţi că, uneori, imposibilitatea de a obţine ceea ce vrei reprezintă un noroc nemaipomenit.Învață regulile, astfel încât, să ştii cum să le încalci cum se cuvine .Nu lăsa o mică dispută să strice o mare prietenie.Când realizezi că ai făcut o greșeală, ia imediat măsuri să o îndrepți.Nu uita că uneori tăcerea este cel mai bun răspuns.Liniștea căminului tău este fundația vieții tale.În neîntelegerile cu cei dragi, ocupă-te numai cu situația actuală . Nu aduce trecutul în discuție.Împărtășiți-vă cunoștințele cu ceilalți . Este o modalitate de a atinge nemurirea.Fii blând cu lumea.Religia mea este foarte simplă. Religia mea este bunătateaAmintiți-vă că cea mai bună relație este cea în care iubirea reciprocă depășeste nevoia celuilalt.Fii bun de câte ori se poate și întotdeauna se poate.Fericirea nu este ceva gata făcut, ea vine din faptele tale.Fii deschis la schimbare, dar nu-ți încălca principiile.Când simţim dragoste şi bunătate faţă de cei din jurul nostru, nu doar că-i facem pe alţii să simtă acest lucru, dar ne ajută pe noi să ne dezvoltăm iubirea şi pacea interioară.Dacă problema poate fi rezolvată, nu trebuie să-ţi faci griji. Dacă problema nu poate fi rezolvată, nu are sens să-ţi faci griji.Oamenii aleg diferite căi pe drumul către împlinire și fericire, dar dacă nu sunt pe drumul tău, nu înseamnă că s-au rătăcit.Nu vom putea niciodată obține pacea în lume până nu facem pace în noi înșine.Sursa tuturor suferințelor este ignoranța. Oamenii îi rănesc pe ceilalți în căutarea egoistă a fericirii sau satisfacției lor personale.Lasă lumea exterioară așa cum este, adevărata schimbare este cea care vine din interiorul nostru.Dă-le celor pe care îi iubești aripi să zboare, rădăcini să se întoarcă și motive să rămână.Fericirea nu se găsește întotdeauna în urma căutării, uneori apare când ne așteptăm mai puțin.Scopul nu este să devii mai bun decât alt om, ci mai bun decât tine.Cele mai întelepe sfaturi, de la Carl Jung, părintele psihologiei analitice

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list