Roșii tăiate cubulețe la borcan, pentru iarnă. Rețeta rapidă

Roșii la borcan pentru iarnă

Pentru a prepara patru borcane, a câte 800 grame, vă recomandăm următoarele ingrediente și cantitatea de care aveți nevoie.

Ingrediente

- 5 kg de roșii necurățate;- 4 lingurițe de sare neiodată;- Frunze de busuioc, leuștean, oregano, crenguțe de cimbru, după preferință;- 4 căței de usturoi.

Totul se prepară extrem de simplu. După ce ați spalat roșiile, le veți curăța de cotoare, apoi tăiati-le în bucăți. Între timp, pregătiți borcanele sterilizate în cuptorul încins.

De ce se îngălbenesc și devin amari castraveții. Trucuri pentru o recoltă sănătoasă și bogată

Puneți roșiile cubulețe în borcan, cât mai bine, pentru a câștiga spațiul. Deasupra roșiilor din două borcane așezati frunze de leuștean, iar deasupra roșiilor din celelelalte două borcane puteți pune frunze de busuioc, crenguțe de cimbru și câte doi căței de usturoi.

În fiecare borcan puneți câte o linguriță de sare neiodată, specială pentru murături, apoi așezati capacele.

Luati o cratiță încăpătoare și așezați pe fundul ei un prosop de bucătărie, apoi am așezati borcanele. Turnati apă cât să cuprindă cam 3/4 din borcane și acoperiți cu hârtie de copt, apoi puneți la fiert pentru o oră, din momentul în care încep să fiarbă.

După fierbere, lăsati borcanele să se răcească încet, în apa în care au fiert, fără a umbla la ele.  Vă veți bucura de această rețetă de roții la borcat pe perioada iernii.

Supa rece de roșii, vedeta verii. Rețeta cu care ne răsfăța bunica

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list